Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Halepçe Katliamı’nın 27. yıl dönümü vesilesiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlenerek katliam kınandı.
Otel Oslo önünde bir arayan gelen kalabalık, Cengiz Topel Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe DBP-HDP yöneticileri, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Oslo Oteli önünde basın açıklaması yapan MEYA-DER Yüksekova Temsilcisi Cengiz Ortaç, Halepçe’de katledilenleri anarak “16 Mart 1988’de zalim diktatör Saddam’ın emriyle Güney Kürdistan’ın Halepçe kentine atılan kimyasal silahla 5 binden fazla insanımız öldürüldü, 7 binden fazlası gazdan sakat kaldı. Geride kalan 70 bin insanımız ise zorunlu göçe maruz kaldı. Halepçe Katliamı’nın etkileri günümüzde de; psikolojik travma, sosyolojik sorunlar, kalıcı sağlık sorunları gibi halen yaşanmaktadır” dedi.
Kürtlerin tarih boyunca soykırımlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Ortaç; Kobani ve Şengal’de IŞİD eliyle katliamların gerçekleştirilmek istendiğini belirtti.
Açıklamaların ardından kitle sessiz bir şekilde dağıldı.