Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, yapılacak yatırımlarla İskenderun’un hızla gelişeceğini söyledi.
AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Aday Adayı Mehmet Alğan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve beraberindeki kalabalık partililer tarafından İskenderun’a gelen Ergin, esnaf odası başkanlarını ziyaret etti.
Ergin, enerji kaynaklarının tamamının Ortadoğu’da olduğunu belirterek, “Ama bu enerji kaynaklarının olduğu hiçbir ülke rahat değil. Baktığınız zaman hepsinde sorun var. Huzursuzluk var. Dolayısıyla ülkeleri güçlü yapan zengin yapan şey yer altı yer üstü kaynaklarının güçlü olması değil. İmkanlarını, insan kaynaklarını ve onun dışındaki zenginliklerini doğru yöntemlerle yönetebilen, bilgiyi yönetebilen toplumlar kale ve istikbale hakim oluyor. Baktığınız zaman hiçbir yer altı veya yer üstü zenginliği olmayan Avrupa’daki Atlantik ötesindeki güçlü devletler bilgiyi yöneten insan kaynaklarını iyi yaşayabilen yetişmiş insan gücünü kullanabilen ülkeler dünyanın geleceğine hükmediyorlar” dedi.
Hatay’a ve Hatay halkına verdikleri sözleri tutmanın da onurunu yaşadıklarını vurgulayan Ergin, Hassa Tünel projesi, İskenderun Limanı özelleşmesi, İskenderun Teknik Üniversitesinin bölgeye kazandırılması ile İskenderun’un ekonomik, sosyal ve kültürel yönden de hızla gelişeceğini sözlerine ekledi.
Esnaf odalarının da önemine değinen Ergin, “Esnaf odaları şehrin aynası esnafın sesi soluğudur. İskenderun’da esnaf oda başkanlarımızın bu birlik ve beraberlikleri esnafımıza da yansımaktadır. Bu bakımdan esnafımız bizler için son derece önemlidir. Hepsinin emeğine, bileğine sağlık, alın terlerine saygımız büyük” diye konuştu.