Hatay’ın Erzin ilçesinin Osmaniye’ye bağlanılması konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Erzin ve Osmaniye’deki sivil toplum kuruluşları biraraya geldi.
Erzin Belediyesi Dinlenme Tesislerindeki toplantıda Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması için başlatılan imza kampanyası hakkında bilgi veren Av. Ökkeş Elmasoğlu, “Yaklaşık 1,5 ay önce başlattığımız Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması konusundaki imza kampanyası son hızıyla devam ediyor. Şu anda 11 bin imzaya ulaşmış durumdayız. Önümüzdeki günlerde Erzin’den ve Osmaniye’den oluşacak komisyonun daha ileri derecede çalışma yapacağını ümit ediyorum. İnşallah son çalışmaları yaptıktan sonra Ankara’da kulislere başlayacağız” dedi.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ise Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması konusunun yıllar önce bekledikleri ve özledikleri bir tablo olduğunu ifade ederek, "4 il arasına sıkışmış bir Osmaniye var. Denize açılır bir penceremiz yok. Bundan sonra tüm çabamız Erzin’in Osmaniye’ye bağlanma olacaktır. Her iki tarafa çok fayda sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ise "Yıllarca kız aldık, kız verdik. 1939 yılından bu yana Hatay’a bağlı kaldık fakat köy görünümünden bir türlü kurtulamadık. Merkeze ne kadar uzaksan hizmete de o kadar uzaksın. Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması durumunda her iki yerleşim yerinin de ekonomisinin gelişeceği inancındayım” dedi.
Erzin Ticaret Odası Başkanı Bekir Soylu’da, “Erzin Osmaniye’yi, Osmaniye’de Erzin’i istiyor. Erzin’in narenciyesi, Osmaniye’nin ise yer fıstığı var. Ayrıca Osmaniye’nin sanayisi var, Erzin’in ise denize açılır bir kapısı var. Bunları birleştirdiğimiz zaman güzel bir birliktelik olacağı inancındayım. Bu işi başlattık sonuna kadar da gideceğiz. Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması konusunda Ankara’da kapıdan kovsalar pencereden gireceğiz” şeklinde konuştu.
Toplantıya, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Saçıkara, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Besen, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, MHP Erzin İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, imza kampanyasını yürütücülerinden Mehmet Görür, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.