Hatay’ın İskenderun ilçesinde Dr. Gani Bahadırlı Ortaokulu, geleneksel hale getirdiği Bahar Şenlikleri’nin 18.’si gerçekleştirildi. Birbirinden farklı etkinliklerde tiyatro, şiir dinletisi, kermes ve resim sergisi ile yıl boyu okulda yapılan çalışmalar sergilendi.
İlk olarak Belediye Kültür Sarayı’nda Molier’in "Cimri" adlı eser Türkçe Öğretmeni Meral Ateş rehberliğinde sahnelendi. Beğeni toplayan oyuna veliler yoğun ilgi gösterdi. Yine etkinlikler kapsamında Dr. Gani Bahadırlı Ortaokulu Tiyatro Salonu’nda Türkçe Öğretmeni Reyhan Özay rehberliğinde şiir dinletisi düzenlendi. Programda 14 öğrenci Türk Edebiyatı’nın örneklerinden şiirler sundular. Okul bahçesinde devam eden kermeste ise okuldan mezun olan öğrenciler ve emekliye ayrılan öğretmenler birbirleriyle buluştu. Kermeste çeşitli standlarda hediyelik eşyalar ve gıda satışları yapıldı. Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen hediye çekilişlerinde ise tabletler, dijital fotoğraf makinesi, bisiklet ve çeyrek altın gibi hediyeler dağıtıldı. Yağlıboya boya çalışmalarında ortaya birbirinden farklı eserler çıkartan öğrencilerin resimleri de Prime Mall Alışveriş Merkezi’nde sergilendi. 3 gün açık kalan sergiye İskenderun halkı yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikler kapsamında okulun kendi bünyesinde düzenlediği satranç, bilgi yarışması, futbol ve voleybol turnuvalarında başarı elde eden öğrencilere öğretmenleri tarafından plaket ve madalya takdimi yapıldı.