Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Gelendost, Yalvaç, Senirkent ve Uluborlu ilçelerinde zirai don olayından etkilenen meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Isparta Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Isparta Valisi Vahdettin Özkan, beraberinde ilçe kaymakamları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Gelendost, Yalvaç, Senirkent ve Uluborlu ilçelerinde zirai don olayından etkilenen meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Gelendost’taki bahçelerde incelemede bulunan Vali Özkan meydana gelen don olayından dolayı tüm çiftçilere geçmiş oldun dileklerini iletti. Zararlarının net olarak tespit edildikten sonra bu konuda neler yapılacağına çiftçilerimizle karar verileceğini belirten Vali Özkan, oluşan mağduriyetin ilgili bakanlıklara anında iletildiğini söyledi. Mağdur olan çiftçilerin yanında oldukları vurgulayan Vali Özkan bu konuda kimsenin endişesinin olmamasını istedi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yener Yılmaz’dan meydana gelen zararlarla ilgili olarak teknik bilgi alan Vali Özkan, yapılan çalışmalar neticesinde çiftçi yönüyle ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düzeyinde bir farkındalık oluştuğunu ve bugün yapılacak olan çalışmaların ilgili yerlere iletileceğini belirti.
Daha sonra Yalvaç’a geçen Vali Özkan, kayısı bahçelerinde incelemede bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 100 kişilik teknik ekibin olayın olduğu andan itibaren Valilik koordinesinde zarar tespit çalışmalarına başladığını ileten Vali Özkan, meydana gelen tahribatın boyutlarının en doğru şekilde tespit edileceğini kaydetti. Hazırlanan ilk raporun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker’e bizzat iletildiğini vurgulayan Vali Özkan, Bakan Eker’in geçmiş olsun dileklerini de çiftçilere iletti.
Yalvaç’tan sonra Senirket’e geçen Vali Özkan, çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Don olayın engellenemeyecek bir felaket olduğunu vurgulayan Vali Özkan, çiftçinin zararının giderilmesinin sosyal devlet anlayışı içerisinde kamunun görevi olduğunu ve devletin tüm ilgili birimleri ile zararın en aza indirilmesi için koordineli şekilde çalıştıklarını söyledi.
Kiraz bahçelerinin büyük zarar gördüğü Uluborlu ilçesinde de incelemelerde bulunan Vali Özkan, üç yıldır üst üste zarar gören çiftçinin mağduriyetini bakanlık nezdinde de vurguladıklarını aktararak, el birliğiyle mağduriyeti en aza indirmeye çalışacaklarını söyledi.