Beyazay Derneği Isparta Şubesi, Beril Alfabesi ile Kur’an kursunun üçüncüsünü geçtiğimiz Mart ayında başlattı. Kurs düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Gençlik Merkezi’nde yapılan sertifika törenine İl Müftüsü Galip Akın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yolcu, Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkan Vekili Yaşar Akbay ve şube yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Ali Özbey ve görme engelli vatandaşlar ile kursiyerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende daha sonra Beyazay Derneği Isparta Şubesi tarafından daha önce düzenlenen kursa katılarak Kur’an okumayı öğrenen görme engelli Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim okudu.
Açılış konuşmasını yapan Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkan Vekili Yaşar Akbay, “Bilindiği gibi bu kursumuzun ilkini üç yıl önce gerçekleştirmiştik. Daha sonra diğer şubelerimiz de bu tür kurslar organize ettiler. 15 Mart 2015 tarihinde ise üçüncüsünü başlattığımız ve şuanda tamamlamış olduğumuz bu kursumuz kendi branşında Isparta’da hatta Türkiye’de bir ilk özelliğini taşıyordu. Kursumuz tamamen ücretsiz olarak gerçekleşti. Kursumuz başlamadan önce Isparta’daki tüm görme engelli vatandaşlarımızı kursa katılmaya davet ettik ve kursumuz 15 kursiyerimizle başlayarak yine aynı kursiyer sayısıyla tamamlandı. Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi olarak İl Müftülüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şubesi’nin ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğumuz bu kursta görme engellilerimiz 3 ay boyunca Beril Alfabesiyle yani kabartmalı Kur’an-ı Kerim eğitimi gördüler. Çünkü biz bu kursla ilgili olarak üç yıl önce çıktığımız bu yolda normal bireyler kadar görme engellilerin de Kur’an-ı Kerim öğrenmek hakkı olduğunu düşündük. Bu kursumuzu talep olduğu müddetçe ilerleyen aylarda ve yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Kursumuza katılan görme engellilerin kurs öğretmenliğini ise Vanlı Cami İmamı Mehmet Gürdal ile Görme Engelli olan ve Kurs Öğreticisi Osman Şahin yapmışlardır. Kendilerine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Konuşmamın sonunda kursumuza katılan ve başarıyla tamamlayan tüm görme engellilerimizi kutluyor ve onları tebrik ediyorum” dedi.
İl Müftüsü Galip Akın da yaptığı konuşmada, “İlimizde böylesine güzel bir faaliyetin olmasından dolayı çok mutlu oldum. Beyazay Derneği Isparta Şubemiz tarafından görme engellilere yönelik olarak düzenlenen ‘Gönülden gören gözlere’ isimli Beril Alfabesiyle Kur’an Eğitimi Kursu gerçekten çok iyi düşünülmüş bir projedir. Ben şube yöneticisi arkadaşlarımı ve bu kursa katılarak başarıyla bitiren görme engelli vatandaşlarımızı kutluyorum” açıklamasında bulundu.
Törende daha sonra kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyere sertifikaları İl Müftüsü Galip Akın, Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkan Vekili Yaşar Akbay ve eşi ile kurs öğreticileri Mehmet Gürdal ve Osman Şahin tarafından verildi.