Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’ni gezen MHP Isparta Milletvekili adayı Nuri Okutan, "Çok duygulandım. Umduğumun çok ötesinde bir çalışma ve giderek gelişiyor" dedi.
Atölyeyi gezerken, valilik yaptığım illerde yapmak istediğim çalışmaların daha gelişmiş halini gördüğünü belirten MHP Isparta Milletvekili adayı Nuri Okutan, "Isparta’da, mimar bir belediye başkanı olmasının avantajını yaşıyoruz. Bu parayla pulla ölçülemeyecek bir çalışma. Değerlerimiz bir müze içerisinde tanıtılıyor ve yaşatılıyor. Yeni ustaların yetişmesi ve bunun gelecek nesillere aktarılmasını önemsiyorum. Başta başkanımız olmak üzere burada emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok önemli bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Bu çalışmaları başka sanatlarda da gösteririz umudundayım" dedi.
MHP Isparta Milletvekili Adayı Nuri Okutan’ın bir vali olarak bugüne kadar çok sayıda ili yöneten bir kişi olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, "Bu konulara vakıf bir isim olan Valimizin bunu kıymetli ve değerli bulması benim için de önemli. Hedeflerimiz çok farklı. 6 yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Belli bir noktaya gelindi. Artık bu zirveden tekrar yeni zirvelere geçmek istiyoruz. Arkadaşlarımız şehirlerde, çok önemli yerlerde eserler üretecekler. Kaybolan bir kültürümüzü sgeri getirdik. Bugün çok sayıda ustaya ulaştık. İnşallah önemli şehirlerde yapılamayan eserleri ortaya koymayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Ahşap Ağaç Oymacılık Atölyesi’nin, ahşabın nerede kullanıldığını, ömrünün ne olduğunu en iyi bilen atölyelerden birisi olduğunu aktaran Başkan Günaydın, Isparta’nın en önemli noktasına saat kulesi yapacaklarını belirterek, "Yapacağımız saat kulesi şehrimizin kültürünü ortaya çıkaracak bir tarzda olacak. 21 metre yüksekliğe sahip olacak. Ardından Isparta Gül Odası yapacağız. Projelerini hazırlıyoruz, Türk tasarım tarihi, motif, Türk halk mimarisinde desen tarihi ve Isparta’nın gül objelerinden gelişmiş tarihini bu odada görecekler. Bu Isparta’da olacak. Daha farklı eserlerde üreteceğiz. İnşallah milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.