Cumhuriyete Halk Partisi (CHP) Iğdır milletvekili adayı Adil Aşırım, "Birlik olalım, hem iktidara yürüyelim, hem Iğdır’a hizmet getirelim" dedi.
Zübeyde Hanım Bulvarında yapılan mitingde konuşan CHP Iğdır milletvekili Adayı Adil Aşırım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelebilecek bir ulusal politika ürettiğine dikkat çekerek, "Politika ülkemizin her köşesinde tutmuş durumda. Gelin bizde bu kervana katılalım. 14 yıldır kaybettiklerimizi tekrar geri kazanalım. Benim milletvekilliği dönemimde Başbakanları getirip Iğdır’da misafir ediyordum. Bakanları getirip misafir ediyordum. Genel müdürleri getirip sorunları yerinde çözüyordum. Geçmişteki siyasi gücümün kat kat fazlası şimdi Cumhuriyet Halk Partisi içinde var. Partimiz iktidara gelecek. Ve biz iktidarın yanında olalım. Yine başbakanı, bakanları, genel müdürleri ben alıp Iğdır’a getireyim. Sorunlarımızı çözeyim. Sizin birlik adına toplanalım dediğiniz parti bir çocuğunuzu bile temizlik işçisi olarak işe bırakamıyor. 16 yıldır Iğdır’daki bütün partiler kapısına kilit vurmuş, Iğdır siyasetini onların eline vermiştir. Her kesim birlik adına onlara oy vermiştir. Peki soruyorum sizlere, onlar size ne verdi. Parti içi çıkar ve menfaatlerinden dolayı belediye seçimlerini de kaybettirmediler mi? Milletvekili olarak da seçildikten sonra sizlere sırtını dönüp gidenler, asla birlikten bahsetmemelidirler“ dedi.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ HİÇ KİMSENİN MEZHEBİNE İNANIŞINA KARIŞMAZ”
Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimsenin mezhebine inanışına karışmadığına vurgu yapan Aşırım, “Biz toplum olarak Şii mezhebindeniz. Sayın Genel Başkanımız da Alevi’dir. Dolayısıyla da Şiiler ve Aleviler bir birlerini amca çocukları olarak görürler. Her ikisi de Ehlibeyt sevgisiyle büyürler. Ehlibeyt yolunda giderler. Sayın Genel Başkanımız Alevi toplumlarına hitap ederken değerli kardeşlerim der. Ama Iğdır’da alevi olmadığı için amca çocuğu olarak gördüğü Şiiler olduğu için samimi bir şekilde bu lafı kullanmıştır. Sayın Genel Başkanımız sözde ne ise özde de odur. Ben Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılaçdaroğlu’nun Amcaoğlu lafını milletimizin daha dikkatli ve yakıdan algılamasını istiyorum. Bu samimi laf iktidara geldiğimiz zaman Iğdır’a hizmet adına da fazlasıyla bizlere yansıyacaktır” şeklinde konuştu.
Seçildiği takdirde ilk icraatlarımdan biri de Boralan Sınır Kapısı’nın derhal açılması çalışması olacaktır diyen Aşırım, “Ayrıca Nahcıvan Özerk Cumhuriyetiyle aramızda Sınır Ticaret Merkezinin açılmasına müsaade etmiyorlar. Neden olarak da Nahcıvan’ın üretim yok başka ülkeden mal getirip orda satacağı için ikinci ülke konumuna düşüyor diyorlar. Hem kardeşimiz diyeceksin hem de ikinci ülke konumuna sokacaksın. CHP iktidarında böyle şey olmayacak. Nahcıvan’ı da birinci ülke konumuna özel kararname ile aldıracağım ve Türkiye, Nahcıvan ve İranla ortak pazarı, serbest bölgeyi kuracağım, Sınır Ticaret Merkezini Dil Ucu sınır Kapısında açacağım” dedi.
Aşırım, “Bu sizin oyunu cepte bilen bölünmeyi siyaset yapanlar var ya; tek dertleri sizin düşünmek değil süper emekli olmaktır. Ben milletvekili seçilip, milletime sırtımı dönüp vaktim dolduktan sonra da emekli olup, ömür boyunca bu emekli maaşıyla keyif çatmak istemiyorum. Ben zaten emekli bir milletvekiliyim. Eski Iğdır Milletvekiliyim. Ben halkıma hizmet etmek istiyorum. Ben yapılan siyasi yanlışlıkları görüyorum. Ve bunlara dur demek istiyorum. Iğdır’ı kalkındıracak çok güzel projelerim var. Bunları hayata geçirmenin tek yolu iktidara gelebilecek bir partiden aday olup seçilmekle olur. Birlik diyorsanız gelin CHP’de birleşelim, iktidara gelelim, Iğdır’a hizmet edelim. Tek projeleri oylar bölünüyor gelin birlik olalım başka bir şey olmayanlara kanmayın. Iğdır’ı yine muhalefette bırakmayın. Gelin hep birlikte hem birlik olalım, hem de Iğdır’ımıza hizmet edelim, hizmet getirelim. Bunu yapabilmenin de tek yolu CHP’de birleşmektir” şeklinde sözlerini tamamladı.