Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi’nin 4. Geleneksel Sene Sonu Kültür Şenliğine “Bahar ve Gençlik” konulu şiir dinletisi damgasını vurdu.
Iğdır Kültür Merkezinde yapılan programa; Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin el sanatlarını ve yağlı boya çalışmalarından oluşan serginin açılışı ile başlayan program da; konuk şairler Müştehir Karakaya ve İsmail Aykanat’ın renk kattığı şiir dinletisinde, aynı zamanda şair olan Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Alagöz de bir şiirini okudu. “Bahar ve Gençlik” konulu şiir dinletisinin açılış konuşmasında; Şahın Bağına Gel, Şiire Gazele sözleri ile hitap eden Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Alagöz; öğrencilerin yarınlarımızın teminatı, öğretmenlerin varlık gayesi olduğunu vurguladı.
Konuk şairlere ve katılımcılara şükranlarını sunan Mustafa Alagöz, ayrıca şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere özellikle resim sergisinin koordinatör görsel sanatlar öğretmenleri Tuğba Yıldırım, Bedriye Göksu Lafçı, Ferhat Polater ve Pınar Keleş’e teşekkür ettiğini belirtti.
Konuk şairlerin şiir severlere, birbirinden güzel şiirlerini ney eşliğinde sundu program; Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin verdiği konserle devam etti.