Iğdır Üniversitesi ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında “Mevlana Değişim Programı” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Senato Odası’nda imzalanan protokol törenine Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharremov Salih Haydaroğlu ile her iki üniversitenin rektör yardımcıları, genel sekreterleri ile üniversite temsilcileri katıldı. İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, tek millet iki devlet olan Türkiye ve Azerbaycan’ın sadece ekonomik ve siyasi değil, eğitim alanındaki anlaşmalarla da birbirini tamamladığına değindi. Iğdır Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Yılmaz, Iğdır Üniversite’nin Türkiye’nin en doğusunda ve Ağrı Dağı’nın eteğinde kurulduğuna vurgu yaparak, eğitim kalitesi yönünden de her geçen gün büyük bir ivme kazandığını söyledi. Rektör Yılmaz; “İki üniversite arasındaki sıcak ilişkiler, bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bilimsel ve kültürel seviyedeki ilişkilerimizi üste seviyede tutacağız. Söz konusu olan iş birliklerinin artırılması ve ilerletilmesi hususunda da elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharremov Salih Haydaroğlu ise, Iğdır Üniversitesi ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasındaki ilişkilerin Iğdır Üniversitesi’nin kuruluşundan hemen kısa bir süre sonra başladığını söyleyerek, bu ilişkilerin tüm samimiyetiyle artarak devam ettiğini söyledi. Muharremov, “Biz de Iğdır Üniversitesi’yle olan ilişkilerimize önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharremov Salih Haydaroğlu, Mevlana Değişim Programı kapsamında hazırlanan protokolü imzalayarak bu protokolün her iki üniversite için hayırlı olması temennilerinde bulundular.
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Muharremov, Rektör Prof. Dr. Yılmaz ve beraberindeki heyete üniversite televizyonu, fakülteler, laboratuarlar ve Nahcivan radyosunu gezdirerek bilgiler verdi.