Geçen hafta hayatını kaybeden Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ahmet Porsuk’un anısına üniversitede anma programı düzenlendi.
Karaağaç Kampüsü konferans salonunda gerçekleşen programa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Emin Erdem, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden Mikail Ölmez “Ölüm” konulu konuşmasında, “Ölüm bir terhistir, paydostur. Baki olan hayata davettir. Ölüm dünyaya olan bağlanmayı azaltır çünkü dünya fanidir, her gün ölme ihtimaliyle yaşayın ki ölüme hazır olasınız. Dünya bir ticarethanedir iyi bir tüccar olmak lazım sermaye ömürdür” dedi.
Programda Merhum Ahmet Porsuk’un anısına arkadaşları tarafından ilahi ve şiir dinletisi yapıldı. Son olarak Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinden Fatih Sarı önderliğinde Merhum Ahmet Porsuk’a dualar edildi. Program çıkısı misafirlere helva ikram edildi.