Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulundan mezun 700 öğrenci için düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu.
Törende en çok ilgiyi hayatının ikinci baharında 42 yaşında üniversite mezunu olan Hakan Yenen gördü. Simav Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümünden mezun Yenen, okumanın yaşı olmadığını belirterek bundan sonraki hayatında da eğitime devam edeceğini söyledi.
Aynı zamanda Simav Belediyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bölümünde görev yapan evli bir çocuk babası Yenen, mezuniyet sevincini Afyonkarahisar Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi kızı Damla Yenen ile birlikte yaşadı.
Törende kepini kızı ile birlikte fırlatan Yenen, “Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum. Normal de babalar evlatlarının mezuniyet törenine katılırken bu kez Simav’da bir ilk yaşandı. Kızım benim mezuniyet törenime katılarak bana destek verdi. Çok mutluyum, ve gururluyum” dedi.
Babasının mezuniyet törenine katılan Afyonkarahisar Sosyal Bilimler lisesi 2. Sınıf öğrencisi Damla Yenen, “Bu kez farklı oldu. Yaşamda babasının mezuniyet törenine katılan ender insanlardan birisi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok farklı ve çok güzel bir duygu. Çok mutlu oldum. Ben de Allah izin verirse üç yıl sonra gerçekleşecek olan mezuniyetimde ailemi yanımda görmek istiyorum” şeklinde konuştu.
42’sinde üniversiteden mezun olan Hakan Yenen’in sınıf arkadaşı Buse Kaplan, “Hakan abi ilerlemiş yaşına rağmen disiplini, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile biz gençlere hep örnek oldu. Onunla birlikte mezun olmak bir ayrıcalık diye düşünüyorum. Simav’dan ayrıldıktan sonra da kendisini unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunun Naci Eren Yerleşkesinde renkli görüntülere sahne olan 2014-2015 eğitim yılı mezuniyet törenine Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Simav Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav’ın AK partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, protokol, akademik personel, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Törenin ardından davetlilere mezuniyet pilavı ve ayran ikram edildi.