Almanya’da yaşayan Kütahyalı gurbetçiler, Recklinghausen-Waltrop Mimar Sinan Camii’nde düzenlenen kermeste bir araya gelerek muhteşem bir bahar şenliği yaptılar.
Waltrop Mimar Sinan Camii Dernek Başkanlığınca gerçekleştirilen kermes ve bahar şenliğine Recklinghausen Valisi Cay Süberkrüb, Münster SPD Milletvekili Frank Schwabe, Waltrop Belediye Başkan Yardımcısı Klaus Maier, Waltrop Saint Peter Kilise Papazı Dieter Krummingan, Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu ile gurbetçiler ve Alman vatandaşlarından oluşan büyük bir topluluk katıldı.
Waltrop Mimar Sinan Camii Dernek Başkanı Eşref Okan, bu yıl yapılan kermes ve bahar şenliğinde yönetim ve üyelerin çalışmaları ile kusursuzca hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı bu muhteşem beraberlikten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
3 gün süren bahar şenliğinde yaklaşık 800 Alman vatandaşını camiyi gezdirip İslam’ı anlattıklarını belirten Waltrop Mimar Sinan Camii Dernek Başkanı Eşref Okan, “Bu mutlu günümüzde Almanya’nın değişik şehir ve eyaletlerinden gelerek bizlere destek olan başta Recklinghausen Valisi Cay Süberkrüb, Münster SPD Milletvekili Frank Schwabe, Waltrop Belediye Başkan Yardımcısı Klaus Maier, Waltrop Saint Peter Kilise Papazı Dieter Krummingan ile Kütahya Dernek Başkanlarıma, özellikle Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanımız İsmail Taşçıoğlu, İbrahim Kesgin, Fevzi Koç ve büyük ses sanatçısı Süleyman Oruç olmak üzere tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Waltrop Mimar Sinan Camii İmam-Hatibi Mustafa Keskin de, “Almanya’da en eski cami Preusen kralı tarafından 1778 yılında Schwetzinger’de yapılmıştır, yani o tarihten beri Alman topraklarında camilerimiz vardır. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki İslam dini birleştiricidir, İslam dini her türlü ayrımcılığı reddetmektedir. Bu sayede asırlardır dünyada Müslümanlar hep barış ve kardeşliğin temsilcisi olmuşlar ve gittikleri her yere barış, sevgi ve kardeşlik götürmüşlerdir” dedi.
Konuşmaların ardından Waltrop Mimar Sinan Camii ilahi grubunun söylediği ilahiler dinlendi.
Daha sonra düzenlenen ve ilgi ile izlenen kına gecesinde, Kütahyalı Sanatçı Süleyman Oruç, Wuppertal Kütahyalılar Derneği Zeybek Ekibi, Nasreddin Hoca İlahi Grubu sahne alarak tüm davetlileri doyasıya eğlendirdiler.
Bahar Şenliğinde en çok ilgiyi Kütahya Köşesinde yer alan Gediz Tarhanası, Tavşanlı leblebileri gibi ürünler çekti.