Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerince hazırlanan “Mutlu Gülüşler” projesi ile anaokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı bilgilendirmesi yapıldı ve program sonunda miniklere diş karnesi verildi.
Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gizem Güney, Ümran Çelik, Meryem Yiğit ve Selver Yorulmaz tarafından küçük yaştaki çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini kazandırmak amacıyla “Mutlu Gülüşler” projesi hazırlandı.
Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Mutlu Gülüşler” proje ekibi, ilçeye bağlı Yeşilçay Köyü İlkokulu Anasınıfı öğrencilerini ziyaret ederek, minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgilendirme yaptılar.
Anasınıfı öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası hediye eden “Mutlu Gülüşler” proje ekibi, öğrencilere günde iki defa dişlerini fırçalamak üzere çizelge (2 hafta süreli) dağıttılar ve ağız ve diş sağlığının önemini anlatan animasyon izlettiler.
İki hafta süreli program sonunda değerlendirmeye alınan küçük öğrencilere dişlerini düzenli olarak fırçaladıkları için diş karnesi verildi.
Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Kasım Çaycı, küçük yaştaki çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini kazandırmak amacıyla “Mutlu Gülüşler” projesini hazırlayıp uygulamaya sokan proje ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.