Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrenci velilerinde okuma kültürünün oluşması ve çocuklarına örnek olması amacıyla ilçe genelinde düzenlenen “Kitap Okuma, Anlama ve Yorumlama” yarışması sonunda veliler sınava tabi tutuldu.
İlçe genelinde Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Hasanlar Ortaokulu, Dereköy ve Kutluhallar ilkokullarında yapılan sınavlarda 45 veli okudukları çocuk ve genel eğitim ile ilgili 7 kitaptan hazırlanan 50 soruyu 1 saatte cevaplamak için ter döktü.
İlçe Genelinde yapılan velilere yönelik sınav komisyonu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Ayyıldız başkanlığında Musa Akpınar, Ayhan Erkalp, Şevket Şen, Ahmet Çimen ve Selma Barkin isimli öğretmelerden oluştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı başında ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrenciler ile velileri kitap okumaya olan ilgisini artırmak, okuduğu kitabı anlama ve yorumlama seviyesini görmesini, velilerde okuma kültürünün oluşmasını, onların çocuklarına örnek olmasını sağlamak amacıyla “Kitap Okuma, Anlama ve Yorumlama” yarışması düzenlendiğini söyledi.
Sınav sonunda dereceye giren velilere 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı’nda çeyrek altın verilecek.(MA-EFE)