Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Üniversite Camisi inşaatına başlandı.
Pazarlar Müftülüğü, Pazarlar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırseverlerin desteği ile inşa edilecek olan Üniversite Camisinin 11 Eylül Cuma günü temel atma töreni yapılacağı bildirildi.
Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunun giriş kapısının karşısına yapılan Üniversite camisinin inşaatının başlanması üniversite öğrencilerini ve ilçe halkını heyecanlandırdı.
Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yakup Dündar, “İnşaatına başladığımız cami yapılınca hem üniversite öğrencilerine hem de Pazarlar halkına hizmet verecektir. 11 Eylül Cuma günü Cuma namazından sonra temel atama töreni yapılacaktır. Cami 225 m2 olup; aynı anda 600 kişi ibadet edebilecek. İlçemizde 19 Mayıs 2011 Simav depreminden sonra merkez Camimizin yıkım kararı olması ve 1960 yılında yapılan caminin tarihi eser vasfına alınması ile elimiz kolumuz bağlandı. 2011 yılından beri Merkez Camisi çadırda hizmet veriyor. İlçemizin uzun zamandır cami gereksinimini gidereceğiz. Cuma günü düzenlenecek temel atma törenine herkes davetlidir” dedi. (MB-EFE)