Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BÖBREKDER) tarafından böbrek hastalığına ve organ bağışına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen resim ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül törenine Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Şube Müdürü Bekir Dal, Kahramanmaraş Böbrek Hastaları Derneği (KABODER) yetkilileri, BÖBREKDER Başkanı Duran Sungur, dernek yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören öncesinde yarışma hakkında bilgi aktaran BÖBREKDER Başkanı Duran Sungur, böbrek hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak amacını taşıdıklarını söyledi.
Dernek olarak Elbistan’da kuruldukları günden bugüne kadar başarılı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Sungur, “BÖBREKDER olarak ilçemizdeki böbrek hastalarımızı organ bekleme sırasına kaydettirdik. Bunlardan 15 tanesi nakil oldu ve sağlığına kavuştu. Yaptığımız etkinlikler vesilesiyle ilçemizde 700 vatandaşımız organ bağışında bulundu. Bu bir Türkiye rekorudur. Bu yarışmayla da organ bağışı ve böbrek hastalığına dikkat çekmek istedik. Yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Hepsinin ellerine sağlık. Yarışmamıza destek olan esnaflarımıza, kurumlarımıza, yetkililerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.
Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise, “Dernek Başkanımız Duran Sungur’dan bu yönde bir talep gelir gelmez hiç düşünmeden kabul ettik. Ortaklaşa olarak düzenlediğimi yarışmaya ilçemiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerimizden 200 öğrenci katıldı. 10 öğrencimiz dereceye girdi. Sağlıklı nesil, sağlıklı toplum düsturu çerçevesinde bu bilinci öğrencilerimize kazandırmamız gerekiyor. Yarışmaya katılan öğrencilerimize ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve diğer ödülleri verildi.