Kahramanmaraş’ta, Çanakkale şehidi Elbistanlı Yarbay Şevki Bey adına oryantiring yarışmaları düzenlendi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Pınarbaşı mesire alanında düzenlenen yarışmaya katılan sporcular, yağmura rağmen kıyasıya mücadele etti.
Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Elbistan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz ve Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu madalya takdim etti.
Elbistan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Elbistan Belediyesi’nin desteklediği yarışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu, “Elbistan’da oryantiringi ilk kez yapıyoruz. Resmi anlamda ilk kez yapıyoruz. Kahramanmaraş Oryantiring İl Temsilcimiz tarafından organize edilen, Elbistan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile Elbistan Belediyesi’nin destek verdiği bu yarışmalardan sonra önümüzdeki yıllarda çok daha geniş ve büyük yarışmalar yapacağız” dedi.
Oryantiringin özelliklerini ve avantajlarını anlatan Çolakoğlu, “Oryantiring, branş itibariyle doğada yön bulma, hedef bulma sporu olarak geçiyor. Aslında askeri bir spordur. Strateji sporu. Çocuklara müthiş bir özgüven kazandırıyor. Karar verme yeteneğini geliştiriyor. Hem zihinsel, hem fiziksel gelişme sağlıyor. Bu spor 7’den 77’ye her insanın yapabildiği bir spor. Engellilerle sağlam bireylerin birlikte yapabildikleri tek spor dalı olarak geçiyor. Her ortamda, her şartta yapılabiliyor. Koşarak, bisikletli, engelli oryantiring bölümleri mevcut. Bunların uluslararası karşılığı da vardır. Amacımız, değişik bölgelerde etkinlikler düzenlemek burada çocukların spor yapmalarını sağlamak, yetenekli çocukları keşfedip bu anlamda kulüpleşmelerini sağlamak, ileride uluslararası anlamda da bölgesini ve ülkemizi temsil etmelerini sağlamaktır” diye konuştu.