Elbistan Devlet Hastanesi’nde, merkez acil servisin üst katında bulunan alana Yoğun Bakım Ünitesi ve Kardiyoloji Servisi yapımı amacıyla açılan ihale sonuçlanırken, ilgili firmaya yer teslimi yapılarak, kurulum işlemleri başladı. Bu sayede, kalp hastalıkları için özel bir yoğun bakım ünitesi hazırlanmış ve il dışına sevklerin önüne büyük ölçüde geçilmiş olacak.
Yoğun Bakım Ünitesi’nin yapımı ile ilgili bilgi veren Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nedim Kızılkaya, “Bilindiği üzere yeni hastanemizin yapım çalışmaları sürüyor. Mevcut hastanemizin acil servisi üzerinde atıl durumda olan yaklaşık 680 metrekarelik alana ihtiyacımız olan 8 yataklı birinci basamak yoğun bakım ve 16 yataklı Kardiyoloji Servisi yapım işinin ihalesi tamamlandı. Yer teslimi yapılırken, ilgili firma çalışmaya başladı” dedi.
Kızılkaya, “Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası dönemlerde yoğun bakım tartışılmazdır. Ayrıca yatak doluluk oranlarımızın son zamanlarda artması ve kapasite yoğunluğuna bağlı olarak servis ihtiyaçlarımız artmaktadır. Yeni yapılacak Kardiyoloji Servisi ile Kahramanmaraş merkeze ve diğer illere sevk oranlarımızda azalma olacağını umuyoruz. Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Ünitesi’nin 2 aylık süre içerisinde tamamlanmasını umuyoruz” ifadesini kullandı.
Elbistan Devlet Hastanesi’nin geniş bir coğrafyaya hizmet verdiğini aktaran Başhekim Kızılkaya, “En yakın il merkezine uzaklığımız 1,5 saat. Bir günde 3 bini aşkın hastaya baktığımız zamanlar oluyor. Bölgemizde ihtiyaç olan kardiyovasküler ünitesinin bir an önce kurulması ve anjiyo yapılabilmesi için olanak sunulması gerekiyor. Yeni binada böyle bir servis istiyorduk ama olmadı. Anjiyo yaptırmak isteyenlerin yakın çevre illere gitmeleri gerekecek. Önümüzdeki yatırım dönemlerinde de bu konuda bir yatırım görülmüyor. Elbistan Yeni Devlet Hastanesi’ne anjiyo yapılabilecek bir ünite talebimiz var” bilgisini verdi.