Türkiye’de “moda” denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ile ünlü manken Özge Ulusoy, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Moda Haftası”nın konuğu oldu. Modaya dair her şeyin konuşulduğu söyleşide, ziyaretçilere “Moda ve Stil” konusunda tüyolar veren iki ünlü ismin sıcak sohbeti büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Kendi stilini yaratmak isteyenler ise konunun uzmanlarından görüşlerini sorma fırsatı buldu.
SADE AMA ŞIK
Özge Ulusoy, AVM’nin etkinlik alanında kurulan platforma sade ama şık bir kırmızı elbise ile bu renge en çok yakışan siyah renkte, burnu ve arka kısmı kapalı, yanları açık ayakkabı ile çıktı. Mankenlik ve oyunculuğun yanı sıra kendi koleksiyonunu da oluşturarak gündemdeki yerini her zaman koruyan Özge Ulusoy, düzgün fiziğinin yanı sıra güzelliği ve sempatik tavırlarıyla da büyük alkış topladı. Ulusoy, daha sonra, Hakan Akkaya markasıyla kadın ve erkek giyiminde kişiye özel tasarımlar hazırlayan ünlü modacı Hakan Akkaya’yı sahneye davet etti.
Dar parça siyah pantolon, beyaz tişört ve kırmızı spor ayakkabısıyla modaseverlerin karşısına çıkan Hakan Akkaya ise sohbetine şık olmanın tüyolarını vererek başladı. Kadınların yanı sıra erkeklerin de yoğun ilgi gösterip, iki ünlü ismi adeta soru yağmuruna tuttuğu söyleşi, samimi bir ortamda, keyif dolu anlara sahne oldu.
ÖRNEK KOMBİNLER HAZIRLADILAR
Ünlü ikili, izleyicilerin sorularını yanıtlamanın yanı sıra zaman zaman onları platforma davet ederek, stil önerilerinde bulundular. Platformun arkasındaki askılarda yer alan giysilerden seçim yaparak, konuklara örnek kombinler hazırlayan Hakan Akkaya ve Özge Ulusoy, her kişinin, kendi vücut yapısına ve ten rengine göre kendi stilini oluşturması gerektiğini söylediler.
“TAŞIYAMAYACAĞINIZ GİYSİLERDEN UZAK DURUN”
İzleyicilerle arasında güçlü bir iletişim kuran Hakan Akkaya, şık olma tüyoları kadar esprileri ile de moda severleri kendisine hayran bıraktı. Kadınlara, “Modanın kurbanı olmayın” çağrısı yapan Hakan Akkaya, “Her gördüğünüz mağazanın vitrinindeki elbiseleri satın almaya çalışmayın. Kendi vücudunuzu bir kere tanıyın ve taşımayacağınız giysilerden uzak durun” dedi.
Türk kadınlarında çoğunlukla iki tipin dikkat çektiğini belirten Akkaya, kadının ya baseninin küçük, üst tarafının geniş, ya da üst tarafının küçük, basen kısmının geniş olduğunu belirterek, geniş olan tarafları gizlemek için de alabildiğince geniş giysiler giymenin doğru olmadığını savundu.
Kadınlara da vücut ölçülerine uygun kıyafetler seçmelerini öneren Akkaya, şöyle devam etti:
“Kısa boylu ve basen problemi olan bir kadınsanız, dize doğru daralan kalem etekler tercih edilmeli. Kısa boyluysanız topuklu ayakkabılarınızı bol paça pantolonlarla kombine etmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ayaktayken topuğun görünmemesi, sadece yürürken görünmesidir.”
Bir çok ünlünün giysisini tasarlayan Hakan Akkaya, kendini dinlemeyenlerle de çalışmadığını belirterek, erkeklerin takım elbiselerinin üzerine ta oturması, asla bol olmaması tavsiyesinde bulundu. Ceketlerin her zaman tek düğme ve tek yırtmaç olması gerektiğini belirten Akkaya, fazla düğmeli modellerin daha büyük yaş gruplarına hitap ettiğini bildirdi.
Erkeklere de önerilerde bulunan Hakan Akkaya, pantolon paçalarının geniş ve uzun tutulmamasını istedi. Bu tür giysilerin emanet alınmış gibi durduğunu vurgulayan Akkaya, renk seçiminde ise beyazın mutlaka bulunması gerektiğini söyledi. Akkaya, “Özellikle beyaz pantolon, beyaz ayakkabı, beyaz şort, beyaz elbise her zaman kişiye şıklık katacaktır. Eskiden derdik ki ‘pembe bu yaz çok moda’ ama öyle bir şey yok artık. Önemli olan yakışanı giymek, tarz olmak” diye konuştu.
Kadınlara satın aldıkları bir elbisede hoşlarına gitmeyen taraflar varsa küçük dokunuşlar yapmaları tavsiyesinde bulunan Özge Ulusoy da “İçinize sinmeyen yerlere tadilat yaptırmaktan kaçınmayın. Mesela diz kapağınızı beğenmiyorsanız, boyunu biraz açtırın, elbisenin size yakışan formunu bulun” dedi.
İki parça giyilen kıyafetlerde bir parçanı taşlı ise diğer parçanın mutlaka düz ve sade olması gerektiğini belirten Ulusoy, genç kızlara da özellikle üniversite mezuniyet törenleri giysilerini seçerken abartıdan kaçmaları ve hafif makyaj yapmalarını önerdi. Ulusoy, “Çok fazla taşlı giysilerden uzak durun. Bacaklarını açıyorsan sırtını açmayacaksın. Sırtını açıyorsan göğsünü çok açmayacaksın. O dengeyi koruyarak sınırları zorlamamak gerekir. Özgüven yüksek olsun ama kendine yakışmayanı asla giyme. Kendinle barışıksın diye kendine yakışmayanı giyemezsin” diye konuştu.
YAZIN BEYAZ, KIŞIN SİYAH
Ulusoy, yazın beyaz, kışın siyah renklerle giysilerin yumuşatılması gerektiğini belirterek, örneğin; kırmızı pantolon giyerken üzerine sarı yerine beyaz giyilmesinin daha şık olacağını savundu.
“Beyaz pantolon giyen erkek modern erkektir” diyen Ulusoy, renkli tonlarda tişörtlerin de çok moda olduğunu söyledi. Esmer tenli erkeklerin koyu renkler yerine daha sıcak renkleri tercih etmelerini önerdi.
Söyleşide, bazı ziyaretçiler de beraberlerinde getirdikleri giysileri, Özge Ulusoy ve Hakan Akkaya’ya göstererek, uyumlu ve kendilerine yakışıp yakışmadığını sordular. Bu kişilere de stil önerilerinde bulunan ikili, yaklaşık iki saat boyunca modaseverlerin beklentilerine cevap verdiler.
Özge Ulusoy ve Hakan Akkaya, bol sorulu, bol sohbetli ve keyifli geçen söyleşinin sonunda kendilerini izleyenleri arkalarına alarak, selfie çektirdikten sonra mora severlerin alkışlarıyla uğurlandılar.