Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir grup mahalle muhtarı, Elbistan Muhtarlar Derneği adı altında yeni bir dernek kurdu. Derneğin kurucu başkanı ise, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz oldu.
Battalgazi Mahallesi Muhtarı Arif Yılmaz, Alkayaoğlu Mahallesi Muhtarı Yusuf Temiz, İkizpınar Mahallesi Muhtarı Halil Çoban, Kışla Mahallesi Muhtarı Yakup Tekdemir, Ağlıca Mahallesi Muhtarı H. Bayram Yıldırım ve Akarca Mahallesi Muhtarı Doğan Arslan’ın kurucu üyeleri olduğu Elbistan Muhtarlar Derneği hakkında bilgi veren Başkan Mazhar Alagöz, şunları söyledi:
“Elbistan Muhtarlar Derneği’ni açmış olmanın heyecanını tüm muhtarlarımızla yaşıyoruz. Daha önce bu anlamda bir dernek mevcuttu. Ancak, mevcut yönetimleri arzu ettiğimiz birlik ve beraberliği, dayanışmayı ve temsili sağlayamadılar. Sürekli istişare edebileceğimiz, hizmet ve verimli, etkili çalışacağımız bir derneğe ihtiyaç olduğu hep söylendi. Biz bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız; tüm siyasi anlayışların ötesinde sadece ve sadece hizmet esasına yöneliktir. Bu sebeple 24 saat muhtarlarımızın ulaşabileceği, her türlü sorunlarını iletebileceği bir dernek olacağız. Önemli gördüğümüz her konu, olabilecek en yüksek seviyede ilgili kurumlarla çözümüne çalışılacaktır. Dernek kuruluşunda emeği geçen muhtarlarımıza, tüm Elbistan halkımıza teşekkür ederim.”