Şura Derneği Elbistan Şubesi Kadın Komisyonu, elde edilen geliri öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanmak üzere pasta yarışması düzenledi.
Komisyon ve dernek üyesi kadınların evlerinde hazırladıkları birbirinden güzel pastalar, dernek binasında jürinin beğenisine sunuldu. Oluşturulan 5 kişilik jüri, kermesin en güzel pastasını belirlerken büyük zorluk yaşadı. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği pasta yarışması, Şura Derneği Elbistan Şubesi Kadın Komisyonu’nun ‘İyilik Mutfağı’ adını altında gerçekleştirildi.
Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Şura Derneği Elbistan Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Fazilet Sevinç, yarışmaya katılan üyelere teşekkür etti. Çok sayıda üyenin başvuru yapmasına rağmen 10 üyenin hazırladığı pastanın yarışmada yer aldığını hatırlatan Sevinç, “Biz, dernek olarak toplumun sancılarına bir nebze olsun ilaç olabilmek amacıyla bu tür faaliyetlere öncülük ediyoruz. Maddi ve manevi yardımlaşmayı gönül muhabbetiyle buluşturarak yaptığımız her etkinliği ve faaliyeti mutlaka eğitime dönüştürerek yol alıyoruz. Şura-Der ailesi, arzın imarı için 25 yıllık tecrübe ve birikimin yeni adı ve dünyaya açılan köklü bir yapı olan Anadolu Platformu’nun çatısı altında insanlık uğruna iyilikler yapmaya adamıştır” dedi.
Sevinç, pasta yarışmasında ilk 3 dereceye girenlere çeşitli hediyelerin vereceğini de hatırlatarak, “Bizim bu tür faaliyetlerden elde ettiğimiz gelirler mutlaka ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim harcamalarını karşılamak için kullanılıyor. Burada dereceye giren hanım kardeşlerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz. Amacımız iyiliği ve yardımlaşmayı arttırmak. Bunu sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra yapılan pastalar, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.