Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, gençlere yönelik “Sokak Basketbolu” turnuvası düzenledi.
Sosyal ve Kültürel belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Gençlik Haftası’nda, gençleri sokak basketboluyla buluşturdu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen Sokak Basketbolu turnuvasına katılan Onikişubatlı gençler, keyif dolu dakikalar yaşayıp dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.
Renkli görüntülere sahne olan turnuvanın açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sporsever nesillerin yetişmesi için yerel yöneticiler olarak her türlü adımı atmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu tür etkinlikler ve gençlere yönelik projelerle yaz aylarını daha eğlenceli hale getireceklerini dile getiren Mahçiçek, “Bu yaz gençlerimiz için, çocuklarımız için mobil havuzlarımız olacak. Eğitmenler nezaretinde çocuklarımızın yüzme öğrenmelerini temin edecek mobil havuzlar kuracağız. Bunun dışında yine gençlerimiz için buz patenleri kuracağız. Onlar da gençlerimizin istifade edebilecekleri alanlar olacak. Yine gençlerimize yönelik Skate Park’lar oluşturacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz buralarda eğlenecek. İnşallah gençlerimizin, çocuklarımızın daha faal, daha eğlenceli bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
“Onikişubat Belediyemiz ve tüm çalışanları ilçe sakinlerimizin emrinde” diyen Başkan Mahiçek, tek gayelerinin daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak olduğunu söyledi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizlere daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir yapmak için çalışanlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız. Yine gençlerimiz için bakın üç dört tane daha proje hazırlıyoruz. Bilgi evi projemiz var. Oraya gelecekler derslerini çalışacaklar, aynı zamanda küçük sportif aktiviteler de yapabilecekler. Diğer yandan Down Sendromlu çocuklarımız için ülke ölçeğinde çok mükemmel bir proje hazırladık. Onu da ihale aşamasına getirdik. Öte yandan kadınlarımız için Barbaros Mahallemizde kadın misafirhanesi oluşturuyoruz. Tüm bunlar, değerli Onikişubatlılar için.”
Programa katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ise gençleri spor yapmaya davet etti. Kaçar, “Ne zaman ben bu yaşa gelmişim hiç farkında değilim, şimdi ben de sizlerin arasında olmak istiyorum ama dermanım yok. Bu nedenle yaşınızın kıymetini bilin ve bol bol spor yapın. Ayrıca böyle bir belediye başkanımız var kıymetini bilin. Sizler için birbirinden güzel projeler üretiyor. Yine hükümetimiz de sizler için çalışıyor. Bunların kıymetini bilin. Biz sizlerin arasında olmaktan, sizlerden enerji almaktan çok mutluyuz. Hepinizin gençlik haftasını kutluyorum. Çünkü siz bizim umudumuzsunuz, geleceğimizsiniz” ifadelerini kullandı.
20 takımın katıldığı turnuvanın başlama atışını Başkan Mahçiçek yaptırırken, şampiyonluğa ulaşmak isteyen gençler kıyasıya mücadele etti. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir’in de katıldığı turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa verildi.