Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile araştırmacı Kenan Tozak’ın hazırladığı ve 3 Nisan’da Kahramanmaraş Piazza’da açılan Çanakkale Destanı Sergisi büyük ilgi gördü.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile araştırmacı Kenan Tozak’ın hazırladığı ve Çanakkale Savaşları’nda binlerce şehidin yazdığı destansı direnişin fotoğraflarının açıklamalı olarak yer aldığı Çanakkale Destanı Sergisi, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle açılan sergi büyük ilgi gördü.
ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞATTI
Tarihimizin şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale Savaşları üzerinde yaptığı araştırmalarla tanınan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Tozak’ın, yıllar süren titiz araştırmaları sonrası derlediği açıklamalı fotoğraflardan oluşan sergisi, bugünkü kuşaklara Çanakkale’deki ruhu 100 yıl sonra yeniden yaşattı. 200 bin ziyaretçiyle buluşan serginin açılış kurdelesini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, Genel Sekreter Ö.Rüştü Ertuğrul, Personel Daire Başkanı Beytullah Mirzaoğlu, İmit Daire Başkanı Ali Galip Dedeoğlu, Sağlık Kültür Daire Başkanı Nuh Çolak, Strateji Daire Başkanı Cuma Ay, Dr Erkan Atalmış, şube müdürleri ile Kahramanmaraş Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen birlikte kesti.
ÇANAKKALE’NİN ÖNEMİNİ ANLATTILAR
Açılış töreninde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan ile Dr.Nuh Kutalmış da birer konuşma yaparak, Çanakkale Savaşları’nın Türk ve dünya toplumları üzerindeki önemini anlattı. Bakan ve Kutalmış sergiye verdiği emekler dolayısıyla araştırmacı Kenan Tozak’a ve sergiyi Kahramanmaraşlılarla buluşturan Piazza AVM yönetimine teşekkür etti.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Açılış töreni ve yapılan konuşmalardan sonra 100’den fazla fotoğrafın yer aldığı sergi davetliler ve Piazza ziyaretçileri tarafından gezildi. Dünyada eşine az rastlanan bir kahramanlık örneği sergileyerek, sayı ve teçhizat olarak kendisinden çok üstün düşman kuvvetlerine karşı yurdunu, canını feda ederek savunan Mehmetçiğin destan yazdığı Çanakkale Savaşları’nı bütün yönleriyle anlatan sergi, ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı.