AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, muhalefeti eleştirerek, "Bunlara 3 tane koyunu verseniz, 3 koyunu akşam ahıra getirebilirler mi? Getiremezler. Ya birisi ellerinden alır, ya bunlar bir yerde kaybeder" dedi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde son haftayı Elbistan ve diğer kuzey ilçelerine ayırdı. Elbistan’a gelen Ünal, Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) incelemelerde bulundu, daha sonra muhtarlarla görüştü. Ünal, yaptığı açıklamalarda muhalefete yüklendi.
Ünal, ilk olarak Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu. Burada öğrencilerle yemek yiyen Ünal, Elbistan’a kurulması düşünülen Teknoloji Fakültesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
EMYO’da görev yapan öğretim görevlileri ve yöneticilerle görüşen Ünal, “Bugün Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nu ve Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret ettik. Sayın müdürümüzden bilgi aldık. Şuanda Meslek Yüksekokulumuzla ilgili herhangi bir sorunumuzun olmadığı gözüyor. Teknoloji Fakültemizle ilgili, hocalarımızda buradalar. Şimdi YÖK’ten 2015-2016 dönemi için ek kontenjan isteyip inşallah Teknoloji Fakültemizi bu dönem içerisinde faaliyete geçireceğiz” açıklamasını yaptı.
TÜM CANAVARLARI ESKİ TÜRKİYE’YE HAPSETTİK
Daha sonra Elbistan’da görev yapan mahalle muhtarlarıyla AEL Memur Site Misafirhanesinde bir araya gelen Ünal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ünal, “Elbistan bizim kalbimiz. Her ne kadar kanı vücudun değişik organlarına pompalasa da kan dönüp dolaşıp kalbe gelir. O yüzden Elbistan bizim kalbimiz. Son haftaya giriyoruz. Son hafta verdiğimiz mücadele çok önemli. Sizlerle rahat konuşuyorum. Çünkü Türkiye’de nelerin nasıl değiştiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Sizler adeta siyasetçi sarrafısınız. Siyasetçiye baktığınız zaman ne yapmak istediğini anlarsınız. Türkiye’nin en kötü zamanlarını da, iyi zamanlarını da gördünüz. O yüzden biz AK Parti’yi anlatırken AK Parti, partilerden bir parti değil. AK Parti bir millet hareketidir” görüşünü aktardı.
"Bu ülkenin bir sürü canavarı vardı" diyen Ünal, “Enflasyon, faiz, kriz canavarı vardı. O canavarları hatırlıyoruz. O canavarlar vatandaşın tepesine çöker, Ankara’da kilerde orada rahatça işlerini yürütürlerdi. Biz son 13 yılda bütün bu canavarların hepsini eski Türkiye’ye hapsettik. Eski Türkiye’nin de kapısını kapattık. Şimdi birileri eski Türkiye’nin kapılarını açmaya çalışıyor. Bunlara sorsanız öyle bir niyetleri yok. Bunlara 3 tane koyunu verseniz, 3 koyunu akşam ahıra getirebilirler mi? Getiremezler. Ya birisi ellerinden alır, ya bunlar bir yerde kaybeder. Bunu nereden biliyorsun derseniz 2002’ye kadar bunu defalarca yaşadık.
Bunlar her seferinde milletin emaneti sandıktan alıp, götürüp heba etmediler mi? Milletin emaneti oyudur. Millet sandıkta temsilcisini seçer, o reyini emanet eder. O rey bir akreditasyon belgesi gibidir ve vatandaş bununla ülkeyi yönet der. Bunlar o belgeyi kimi zaman askere, kimi zaman götürdüler yargıya teslim ettiler. Yargı darbe yaptı. Kimi zaman götürdüler iş dünyasına teslim ettiler. İş dünyası darbe yaptı. Beşli çete darbe yaptı. Bunlar bu milletin kendilerine telim ettiği o belgeye sahip çıkamadılar. Sahip çıksalardı 42 yılda bu ülkede 36 tane hükümet değişmezdi. 1960 ile 2002 arasında 36 tane hükümet değişti. Olan bize oldu. Acıyı, sıkıntıyı biz çektik. Bizim seçtiğimiz hükümetler muktedir olmadığı zaman acısını biz çektik. Çocuklarımız ezildi. Biz hizmet alamadık. Bunlar kocaman kocaman konuştuklarında benim kanıma dokunuyor. Bize hesap soruyorlar. Bize hesap sorabilmek için bir adamın yüzünün olması lazım. Yüzünün olması için bir şey yapmış olması gerekir. Allah aşkına size soruyorum, bunlar bu ülkede taş üstüne taş koydular mı, bu ülkede bir derde deva oldular mı? MHP Ortada böyle yalancı kabadayılar gibi geziyor. Heybetinden geçilmiyor. Ne yapmış bunlar? Bunları millet 1999’da iktidar ortağı yaptı. 3,5 yıl duramadılar. Bu milletin yükünü almak kolay değildir. Derdine derman olmak, çözüm üretmek kolay değildir. Çözüm için risk almak gerekir. Tayyip Erdoğan’ın aldığı gibi risk almak gerekir. ‘Taşın altına elimi değil bedenimi koyarım’ diyecek yürek gerek, bunlarda o yok” ifadelerini kullandı.
Seçim çalışmalarına gün boyu devam eden Ünal, sivil toplum kuruluşları ile de bir dizi görüşme yaptı.