AK Parti Safranbolu ilçe Başkanlığı tarafından aday tanıtım töreni düzenlendi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen evinde düzenlenen tanıtım toplantısına, AK Parti Karabük Milletvekili adayları Osman Kahveci Sedat Namal’ın yanı sıra, İl Başkanı Timurçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve parti teşkilatları ile sivil toplum kuruluşları ile partililer katıldı.
Yoğun katılımın olduğu tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş’in ardından AK Parti’den aday adayı olan, Adnan Ünlü, Enver Malkoç, Ersoy Yılmaz ve 23. Dönem Milletvekili Cumhur Ünal’da birer konuşma yaparak adaymış gibi 7 Haziran seçimlerine kadar çalışacaklarını ifade ettiler.
NAMAL : “PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
AK Parti Karabük Milletvekili adayI Sedat Namal, aday adaylı sürecinde kendileri katı veren vermeyen herkese teşekkür ederek, “ 7 Haziran seçimlerinde bu emaneti Genel Merkezimiz ve Başbakanımız sizlere gönderdi. 81 vilayetin 550 milletvekilinde Karabük’e tanınan kontenjan 2 tane. Bizde sizlere geldik. Sizlerle bu toplantıları yapmak, oy istemek için değil. Siz oylarınızla gönüllerinizle geleceğinize hizmet edecek zaten doğru yolu bulmuşsunuz. Son olarak TSO Başkanlı ve bir buçuk milyon üyesi buluna TOBB’da üst kurul üyeliğinde bulundum. Benim milletvekili adayı olmamın en baştaki sebebi ülkeme hizmet etmek. Hükümetimizin ve devletimizin yaptığı bütün yatırımlar takdire şayandır. Okul hastane ve yol yapmak ve hizmetlerde bulunmak en tabi görevler. Bizlerde yeni dönemde Karabük’ümüzde sanayileşmeye gelişmeyle işsizlik oranını düşürerek Karabük’ün emekli kenti olmaktan kurtulmaya ihtiyacı var. Biz bu noktada çalışmalarımızı TSO Başkanlığında iken yaptık. İl Başkanımız aynı zaman TSO meclis Başkanımız Timurçin Saylar, değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci abimizle birlikte bu projeyi şuanki TSO başkanımız Tuncay Özcan tarafından yerine teslim edildi, Eskipazar endüstri bölgesi. Bunun gibi birkaç tane daha projeyi hayata geçirmemiz lazım. Biz rızkın onda dokuzu ticarette denen ve bu sünneti yerşne getirmekte olan insanlarız. Bu notada bu çalışmayı sizin adınıza oylarınızı helal ettirerek yapmaya çalışmaya gayret edeceğiz. Muhalet partilerinin adayları da Karabük’e hizmet etmek için yol çıktılar. Bizim gücümüz ve iktidar gücümüz ortada. Sadece sizden şunu rica ediyoruz size gelen bu emanete şahsınız olarak değil, her türlü ortamdan suskun kalarak ve başınız önde değil dimdik durarak konuşarak savunmanızı rica ediyorum. Bunun da sizin manevi yükünüz olduğunu hiçbir zaman unutmamanız lazım. 50 günlük bu süre içinde yapacağınız çalışma ve gayretlerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim” dedi.
KAHVECİ: “AK PARTİ KİMLİĞİNİ TAŞIMAK BİR AYRICALIK”
AK Parti Karabük Milletvekili ve Milletvekili adayı Osman Kahveci ise, seçim sürecinde son raunda girdiklerini ifade ederek, “ Aday adaylığı süreci ile başlayıp adaylıkların kesinleşmesi ile devam eden ve şimdi önümüze konulan bir sandık var. AK Parti’nin vizyonuna yakışan bir yarış geçirdik. Genel Merkezimiz beni ve Sedat Namal kardeşimizi aday gösterdi. Bizede gidin vekaleti milletten alın gelin dediler. Biz sizden vekalet almaya geldik. AK Partili olmak ve AK parti kimliğini taşımak bir ayrıcalık. Allah herkese bunu nasip etmez. AK Parti sadece bir siyasi oluşum değildi. AK parti sultan Alparslan’ın kefenini giyerek Anadolu’nun topraklarını açmasıyla gelen bir süreçte bir vizyonun ve misyonun devamıdır. 2002 yılında kurulan ve 14 yaşında olan bir parti. 13 yıldır iktidarda olan bir parti. 13 yıllık sürede AK Parti’yi iktidardan göndermek için birçok entrikalarla karşı karşıya kaldı” dedi.
“RÜTBELİLERDEN DE CÜBBELİLERDEN DE ÜMİT YOK”
Kahveci, Türk siyasetinde iki defa aynı partiden iki Cumhurbaşkanı, 3 defa da aynı partiden Başbakan olan bir dönem yaşanmadığını da belirterek, “ AK Parti’nin arkasında halkımız ve milletimiz olduğu sürece daha çok başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkaracaktır. Anadolu insanı artık uyandı. AK Parti’yi kapatmak için rütbelilerden ümidi kesenler daha sonra cübbelilere başvurdu onlarda başaramadı. Millet kendisini temsil eden iktidarını ve partisine sahip çıktı. Milletten aldığımız güçle mecliste dik durduk. Ümidi kesilenler birlik oldular. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayları bir oldu ama çatı çöktü. Bu AK Parti bir geldi bir daha gitmiyor, milletin gözünden nasıl düşürürüz hesabını yapmaya başladılar. Şimdi tek ümitleri sandık kaldı. Rütbelilerden de cübbelilerden de ümit yok. Geçirdiğimiz seçimlerin hiçbiri 7 Haziran seçimleri kadar önemli değil. İçerden ve dışarıdan AK Parti’yi yıkmak için yoğun bir çalışmalar var. Dünyaya kafa tutan bir liderin çıkması Avrupa’yı tedirgin ediyor. Şimdi hepsinin bütün ümitleri 7 Haziran seçimleri. Onun için sandığımızı sahip çıkmamız lazım. Bugün AK Parti varsa ve güçlüyse bu teşkilatının güçlü çalışması ile olmuştur. Bu seçimleri normal seçimler gibi algılamamız lazım. Oy oranını Cumhurbaşkanlığı seçimde verilen oy oranını geçmemiz lazım. Kapı kapı gezip bunu başarmamız lazım. Bizim tek rakibimiz kendi oranlarımız. Aldığımız en son seçimdeki oy oranımız bizim rakibimiz. Bunu geçersek başarılı oluruz. Biz ne kadar Ankara’ya güçlü gidersek elimizde güçlü olur” diye konuştu.
SAYLAR : “BİZİ ELEŞTİRENLER BUGÜN GALOŞLARI BİLE TOPLAYAMAZ”
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, hastane yatak sayısı hakkında kendilerini eleştiren muhalefete yüklenerek, ‘Bunlar şimdiki hastanelerde galoşları bile toplayamaz” dedi.
Saylar, toplanan partililere 1998 yılındaki SSK hastanelerinde yaşananların kısa bir videosunu izlettikten sonra, “ Geçmişte yaptıklarını unutanlar bizim yaptıklarımızı yâd edip Allah’ın rızasına ulaştığımızı anlayamıyorlar göremiyorlar. O yıllarda hastanelerde yaşanan kuyruklarla muayene şansımız bile yoktu. Sabahın beşinde gidip muayene sırası beklediğimiz günleri unutmadık, bu halkta unutmadı. Şimdi o yıllardan nerelere geldik. Bizim 2011 yılında Karabük Devlet Hastanesinde 233 yatak kapasitemiz vardı. Şirinevler hastanesinde 162 yatak, Doğum hastanesinde 100 yatak vardı. 2012 yılında Şirinevlerdeki hastane yıkıldıktan sonra Karabük’te 423 yatağa indi. 423 yataktan sonra yeni hastanenin bitmesi sonucu şuan 440 yatak mevcut, özel hastaneler hariç. Bizi eleştirenler geçmişte kendilerine bakacaklar. 1998 yılında iktidarda MHP, DSP ve ANAP vardı. Bizi eleştirenler bugün galoşları bile toplayamaz. Şuan sağlıkla ilgili yaptığımız yatırımlarda Safranbolu 52 yataktan 75 yatağa çıktı. Eflani’de hastane yoktu, 10 yataklı hastane yaptık. Yenice’de hastane vardı doktor bile yoktu. Şuanda 20 yatak var 25 yataklı yeni hastane yapıyoruz. Aynısını Eskipazar’da yapıyoruz 20 yataklı. Şirinevler yatak sayımız şuan 440 yatak var. Bu hastanelerin kalitesini sorarsınız, bunların döneminde nitelikli yatak sayısı 26’ydı, şimdi ise 364 tane özel nitelikli yatak kapasitesi var. Nitelikli yatak kapasitesi demek bir oda televizyonu, buzdolabı banyosu ve refakatçinin yatacağı şekilde düzenlenmiş halde. Bizim hastanelerimiz 5 yıldızlı otel kompsetinde. Bunlar bizim hizmetlerimiz” dedi.
“ BİZ DESTAN YAZMIYORUZ HİZMET YAPIYORUZ”
Saylar, muhalefet partisinin ‘Destan Yazacağız’ yönünde sloganlarının yer aldığı afişlere de göndermede bulunarak, “ Destan yazılacak diyorlar; Türk tarihi ve İslam tarihinde destanı bizim ecdadımız yazdı. Kudiste Hz. Süleyman yazdı, Uhud da, Bedir de ve Mekke’nin fethinde destan yazıldı. Destan Malazgirt’te Alpsarlan, İstanbul’un fethinde Fatih Sultan Mehmet yazdı. Destanı Çanakkale de bizim atalarımız yazdı. Biz destan yazan atalarımıza laik olmak için bu milletin hizmetkârıyız. Biz destan yazmıyoruz, hizmet yapıyoruz. Sloganların arasında sıkışan İslam davası olmaz, İslam davası yaşamakla olur. Bizler ‘Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 2023’ sözleriyle yola çıktık. Bu sözlerin içi boş sözler değil. Dünyayı yöneten üst akıl, 1800 -1820, 1900 -1920 ve 2000 - 2020 dünyayı şekillendirme yılı olarak planladı. Bunu 1800 -1820 ve 1900 -1920 yıllarında yaptılar. Hem dünyada ekonomik alanda, hem de dünyayı cetvelle çizerek haritaları değiştirdiler. Aynısını 2000 yılında yapmaya başladılar ama bir kişiyi hesap edemediler, oda Recep Tayyip Erdoğan. Üst akıl dünyayı şekillendirmek için Yahudi’nin kurmuş olduğu emperyalizmin bu dünyada artık tek başına şekillendirme şansı yok. Artık mazlumların be milletin ve bu ümmetin sahibi AK Parti var. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir liderin peşinde bu davaya başladık ve bu davaya sonuna kadar devam edeceğiz. ‘Yeni Türkiye Yeni Medeniyet’ kuracağız diyoruz. Yeni Türkiye’yi kurarken, üst akılın yönlendirmeleri ile bir iktidar kurulmayacak. Bu milletin bağrından çıkan bu insanlar bu iktidarı kuracak. Bu millete ve ümmete hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun için Anayasayı değiştirmemiz lazım. Anayasayı değiştirerek Yeni Türkiye’nin kapılarını açarak, Başkanlık sistemine dönmemiz lazım. Haziran ayına kadar kapı kapı gezerek Karabük’e düşen görev olarak 2-0 yapmak lazım. Bütün arkadaşlarımızla Karabük’teki oy oranımızı yükseltmek için çalışacağız. Karabük’ün bütün her yeri bütün evlerde AK parti bayrağı ve Türk Bayrağını istiyoruz. Bu kutlu dava Allahın rızasını elde etmek için çıktığımız bu yolda bu millete hizmet borcumuzdur. Bu borcu ödemek için yollara çıktık” ifadesinde bulundu.