MHP Karabük 1. Sıra adayı işadamı Duruş Yalçın, seçim çalışmaları kapsamında teşkilat kademeleri ile birlikte köyleri gezerek köylülerin dertlerini dinledi.
Yenice İlçesi Değirmenyanı Köyü Kadıoğlu Mahallesine seçim çalışmaları kapsamında giden Yalçın, burada köy yolunda 6 ay önce meydana gelen heyelan sonucunda vatandaşların evlerine yürüyerek çıkmak zorunda kaldığını belirterek, “ Köylülerimiz pazardan yaptıkları alışveriş sonrası heyelan noktasından eşek ve katırlar ile evlerine çıkıyor. Aylardır 1900’lerin hayat standardına mahkûm edilmiş durumdalar” dedi.
6 aydır yollarının yapılmamasına veryansın eden köylüler hastaları olduğunda yürüyerek enkazı geçiyoruz, köye ambulans giremiyor diye dert yandıkları Yalçın, köylüler tek sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.
Buraya habersiz bir şekilde geldikleri ve böylesi bir manzara ile karşılaştıklarını belirten Dumuş Yalçın, “ Yıl 2015 ama gördüğümüz manzara şaşırtıcı. Yaşanan heyelan sonrası köylümüz yolları olmadığından evlerine ya yürüyerek yada eşek veya katırla çıkıyor. Hasta olanlar ise zor şartlarda hastaneye ulaşıyor. İnşallah 7 Haziran seçimleri sonrası MHP iktidarı ile bunları tek tek düzelteceğiz. Köylü Milletin efendisidir, bunu da MHP iktidarında daha fazla hissedecek” dedi.
Yolu olmayan köye ziyarette bulunamayan Durmuş Yalçın heyelanlı bölgede karşılaştığı köylülere hizmet sözü verdi.