Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, kaliteli bilim adamları ile nitekli mezunlar vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Çiçeği burnunda görevine başlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat İHA’ya yaptığı açıklamasında ‘Dünyanın en iyi üniversitesi olacağız diye bir çabalarının olmayacağını, kendine münhasır, kendine has özellikleri olan bir üniversite olmak istediklerini belirterek, “Bir yerde rahatlamış gibi hissediyorsunuz ama atandıktan hemen sonra ağır bir yükün altına girdiğinizi de hissediyorsunuz. İki hissiyatı bir yaşıyorsunuz. Allah mahçup etmesin, bu görev ağır bir görev.” dedi.
43 bin öğrencili bir üniversite olduklarını da belirten Polat hedeflerini ise şöyle sıraladı: “
“Herkesi mutlu edebilmek gerçekten zor. Bizim amacımız üniversiteyi Karabük için en güzel yere taşımak. Araştırma, geliştirme üniversitesi haline getirmek istiyoruz. Nitelikli öğrenciler mezun vermek istiyoruz. Dünya üniversitesi olacağız. Dünyanın en iyi üniversitesi olacağız diye bir çabamız yok. Kendine münhasır, kendine has özellikle olan bir üniversite olmak istiyoruz. Bunun için çok kaliteli bilim adamlarıyla temas halindeyiz. Bir yerde bunları Karabük’e beyin göçü şeklinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Zor ama başarırsak çok keyifli günler bizleri bekliyor. Bütün Karabük halkı, öğretim görevlilerimiz ile yola devam edeceğiz. Bizim slagonumuz hiçbirimiz hepimiz kadar iyi olamayız.”
Karabük halkına da seslenen Rektör Polat : “ Üniversitelerine şimdiye kadar olduğunun çok daha fazla sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü onlara çok ihtiyacım var benim. Karabük Üniversitesi 111 bin nüfuslu şehirde şuan gözbebeği durumunda. Burası hepimizin çocuğu, evladı hükmünde. Daha çok genç ve 7 yıllık bir üniversite ama 30 yıllık üniversitelerle yarışır durumda. Türkiye’ye örnek olmamız lazım. Bizler ilklerin üniversiteyiz ve kafamda Türkiye’de ilk olacak projeler var. Bunları hep birlikte yapacağız, yeter ki bize destek olsunlar” dedi.