Safranbolu ile Bostanbükü köyü arasında ulaşımı sağlayan Göztepe yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliği yaptığı Göztepe yolunun açılışına AK Parti Samsun Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Ahmet Yeni, AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Sedat Namal, Karayolları Safranbolu Şube Müdürü İsmail Özcan, Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Mahalle Muhtarları, ve vatandaşlar katıldı.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yapımı tamamlanan Göztepe yolunda 2 bin tondan fazla asfalt, 3 bin 650 metre bordür, bin 300 metre kare parke, kaldırım ve orta refüj yapımında 771 adet çimento, 53 metre küp kum, 600 metre kalıp, yol çizgi çalışması için 500 kg boya kullanıldığını söyledi.
Safranbolu Belediyesi yeşillendirme çalışmaları kapsamında şu an itibari ile 50 adet ıhlamur fidanının da yola dikildiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bu cadde başladığımızda tek şeritli tek arabanın gelip gitti bir yoldu. Burayı gidiş gelişli duble yol haline getirdik ve 5 adet de kavşak çalışmasını tamamlayarak hizmete açtık. Yolun devamında da Bostanbkü’ne bağlanan 5 kilometrelik 20 metre genişliğinde yol kısmını açtık, stabil asfaltımızı tamamladık. Şuanda trafik bu bölgen Bostanbükü’ne, Karıt Sanayisine çok rahat şekilde işlemeye başladı. Bütün bu çalışmalarımız esnasında 2 bin tondan fazla asfalt, 771 metre uzunluğunda bordür ve 600 metre uzunluğunda kalıpla döktüğümüz orta refüj çalışması gerçekleştirildi. Yol çizgileri tamamlandı ve yol kenarlarına da 50’ye yakın ıhlamur ağacı dikilerek, 5 sene sonra bu cadde de bahar mevsiminde ıhlamurlar kokusunda geçilecek bir cadde haline gelecek. İnşallah devamında da ıhlamur ağaçlarını dikmeye devam edeceğiz. Bu çalışma esnasında 3 bin 600 metre uzunluğunda bordür çalışması ve bin 00 metrekare de parke çalışması tamamlandı. Biz Safranbolu’nun emen hemen ana arterlerin tamamını baştan sona elden geçirdik. Bu ana arterde özellikle Bostanbükü ve Kastamonu yoluna bağlayan yeni bir cadde haine geliyor. Bu cadde üzerinde aynı zamanda Adliyenin de alt kısmında da belediye binası daha alt tarafta da kaymakamlık için yer ayrılmış durumda. Yani bu bölge bundan sonra Safranbolu’nun merkezi haline gelecek. Bir şehrin merkezi ne kadar geniş caddelerle inşa edilir etrafında yeşil alan düzenlemesi izin verilirse o şehrin görünümü ve akışkanlığı, ticari hayatı o kadar yoğun ve hızlı gelişir. Bizim Kıranköy mevkisinde Sadri Artunç Caddesi’ni açan o zamanki kaymakama o caddeyi açarken ’deli kaymakam’ ismi verilmiş. ’Bu kadar geniş caddeleri ne yapacak?’ diye sorularak o isim verilmiş ve şuanda Sadri Artunç Caddesi bu şehre yetmiyor. Biz bu düşünceyle bu yolun devamda ki caddeyi tam 40 metre genişliğinde açtık, imar planlarına 50 metre genişliğinde caddeler koyduk. Artık Safranbolu’nun geleceğe doğru baktığında yolla ilgili sıkıntılarının büyük bir bölümü çözülmüş olacak” dedi.
Bu Cadde ve devamında yapılacak mezarlık altından Bartın kavşağına bağlanacak olan caddenin tamamlandığında Safranbolu’nun yeni giriş güzergâhı olacağını kaydeden başkan Aksoy şöyle konuştu; “ Karayolları Şube Müdürümüz de burada Karayollarımızın Karabük çevre yoluyla ilgili hazırlamış olduğu çalışma şuanda çevre yolu bağlantısını bizim aşağıdaki Kastamonu kavşağına bağlıyor. Üniversitenin arkasından doğru gelecek olan ve Araç Çayı üzerinden viyadükle geçip karşı tarafta tünelle Organize Sanayinin olduğu bölgeye bağlanacak olan yol artık Safranbolu’nun giriş güzergâhı olacak. O giriş güzergâhından Safranbolu’ya girecek olan hem turistlerimiz hem burada ikamet eden hemşerilerimiz yeni güzergahı olarak bu yolu kullanacaklardır. Şimdi açmış olduğumuz yolun ne kadar ehemmiyetli olduğunu ne kadar önemli bir aks oluşturduğunu vurgulamak için buları söylüyorum. Bütün bu çalışmalar daha gelişmiş bir Türkiye için yapılıyor. Gün geçmiyor ki yeni bir duble yol çalışması açılmış olmasın. 2002 yılında 15 bin kilometre yol hedefini kendisine koyarak çalışmaya başlayan AK Parti hükümeti bugün 18 bin kilometre duble yola ulaştı. 2002 yılında 15 bin kilometreyi yapma hususunda çok farklı iddialarda bulunan muhalefet bugün sessiz kalmış durumda. Bu yapılan yollar, ortaya konulan performans duble yollar, tüneller ne için yapılıyor? 500 milyar ihracat ve Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi haline getirilmesi için yapılıyor. Bu yollar olmadan bu ihracat yakalanamaz. Yapılan limanlar, havaalanları dünyanın ilk 10 ülkesi haline getirmek için yapılıyor. Alt yapı yapılıyor. Birileri ’merkez Türkiye’ diyerek bir vaatte bulunarak konuşma yapıyor, arkası bom boş, 30 sene sonrayı dile getirerek konuşuyor. Ama AK Parti ihracatını yapıyor. ’Başkaları konuşur AK Parti yapar’ diye söz var ya, onlar konuşuyor AK Parti yapıyor. 2002 öncesinde Ulaştırma Bakanlığı hangi partideydi? Milliyetçi Hareket Partisi’ndeydi. Bu bölgede hangi yolu yaptılar? Şuanda ön plana geçen arkadaşlar o zaman Ulaştırma Bakanlığındaydılar. Hiç bir yol yapmada çekip gittiler. “
12 YILDAN BUYANA KARABÜK-ANKARA YOLU, DUBLE YOL VE OTOBAN STANDARDINA GETİRİLDİ.
12 yıldan buyana Karabük-Ankara yolu, duble yol ve otoban standardına getirildiğini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “ Karabük-Kastamonu yolu bizim bölgemize kadar olan Araç’a kadar tamamlandı, devamındaki çalışma bir iki yıl içerisinde tamamlanacak. Karabük-Bartın yolu Eflani’ye kadar olan kısım tamamlandı diğer devamıyla ilgili kısmı ile ilgili çalışma başladı. Yenice yolu 15 kilometrelik güzergâhta 16 tane tünel var, bu tünellerin hepsi açıldı. Toplam tünel uzunluğu da 4 bin metre. Hizmet yapmak bizden destek vermek sizden diyorum” dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Sedat Namal ise, “Hükümetimiz tarafından yapılan hizmetler ortada. Birileri bu hizmetleri kesmeye çalışıyor, çaba sarf ediyor ama olmuyor. Halkımız ile bir bütünlük içerisinde hizmetlerimizi yine halkımızın ayağına kadar getirmeye devam edeceğiz. Ben bu vesile ile sizlerin huzurunda Safranbolu’muzda gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, açılışını gerçekleştirdiğimiz yolunda Safranbolulu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Kurdele kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Ahmet Yeni’de hizmetlerin aralıksız devam edeceğini, Safranbolu’da yapılan çalışmaların hükümet tarafından da yakinen takip ve takdir edildiğini söyledi.