AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, bazı aday adaylarının genel merkeze zorla bağış alındığı yönde şikayetlerin yapıldığı dedikodularını açıklık getirerek, “Genel merkezimiz ciddiye alsaydı bize iletirdi” dedi.
İl Başkanı Saylar, aday adaylığı süreci içinde tüm adaylara eşit ölçüte olduklarını söyleyerek, “ Bağış olarak alınan paranın zorla alındığı yönde bize gelen bir şey yok. Eğer aday adayı genel merkeze şikayet ettiyse ve ciddiye alsaydı bana iletilirdi. Zoraki alınan bir şey var. Aday adaylarına sorun, siz mi teklif ettiniz teşkilat mı aldı diye. Biz aday adaylarına burada toplantı yaptık. Bütün aday adaylarına dediğimiz, sizler ilçeye gideceksiniz ve delegelere kendileriniz anlatacaksınız. Bu delegelere ulaşmak için maliyetler harcayacaksınız. 5 ilçe var ve bunun çok büyük maliyetlere mal olacağını söyledik. Bizler eğer böyle mi çalışırsanız biz karışmayız dedik. Kaldı ki liste verilmesi de yok tu ve herkese eşit davranarak tüm aday adaylarına listeleri verdik. Para verse de vermese de vermedik. Biz sizin adına programı düzenleyelim ve 15’er dakika konuşma ayarlayalım ve tüm delegeler katılsın dedik. Her şeyi tek elden yapalım dedik. 8 günde bunu başarma şansları yoktu. Biz bunu 7 gün içinde düzenleyerek tamamladık. Bunun maliyetini çıkarttık ve adaylara söyledik. Aday adayları kendileri yapmaktan vazgeçip bizim sunduğumuz programı kabul etiler. Bütün parti kademelerini topladık ilçe ilçe tamamladılar. Bu program bitince aday adayları gelip teşekkür etti. Bu şekilde tüm delegelere ulaştıklarını ifade ettiler. Şikayeti olan varsa gelsin bana. Genel merkezden de bize gelen şikayet olmadı” dedi.
Saylar, aday belirme sürecinin sonuna gelindiğini de ifade ederek, “ Alt komisyon ve ara komisyon çalışmalarını tamamladı. Şuan partimizin üst komisyon çalışmaları başladı ve 7 Nisan’a kadar aday belirlemelerini tamamlayacak. Genel merkezin belirleyeceği isimleri bizlerde bekliyoruz” ifadesinde bulundu.