AK Parti Karabük İl Başkanlığı Eskipazar’da seçim bürosu açılışını gerçekleştirerek seçim çalışmalarını sürdürdü.
Eskipazar’ da gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Eskipazar İlçe Başkanı Hasan Sevdalı, İl ve İlçe Teşkilat kademeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti’nin 2002, 2007 ve 2011 yıllarında Türkiye ve Karabük genellerinde verdiği seçim bildirgelerinde verdiği tüm sözlerini tuttuğunu vurgulayarak “Seçim bildirgelerinde gerçekleştiremediğimiz hiçbir madde yok. Onun için muhalefet konuşuyor; ama AK Parti icraat yapıyor” dedi.
“ZAMANINDA BİRİLERİ DUT YEMİŞ BÜLBÜL GİBİ KAFASINI ÖNÜNE EĞDİ”
Seçim bürosu açılışında CHP, MHP, Saadet ve BBP partilerinin adaylarına seslenen Saylar, konuşmasına şöyle devam etti:
“CHP, MHP, Saadet, BBP ve diğer partilerin adaylarına sesleniyorum; biz seçim bildirgesinde şehrimize, Eskipazar’ımıza adaylarımız yapılacakları anlattı. Kendileri de çıksın Karabük için yapmak istedikleri icraatları açıklasınlar. Bizde bunları duyalım. Laf ile milliyetçilik olmuyor, milliyetçilik hizmet ile oluyor. 1998 senesinde ürkek partisine değil, erkek partisine oy verin dediler. Erbakan Hoca’yı eleştirdiler. 1998 yılında 28 Şubat sürecinde başörtüsü sorunun da meclise Merve Kavakçı girdiğinde bütün meclis dışarı diye bağırdığında birileri dut yemiş bülbül gibi kafasını önüne eğdi. Ne yaptılar kendi partisinin milletvekili adayının ağlata ağlata başını açtı. Hani sen milletin başörtüsüne sahip çıkacaktın. Kuran kursları kapatıldığında neredeydiniz, kızlarımız üniversitede ikna odalarına getirildiği günlerde neredeydiniz. 28 Şubat sürecinde ülke zülüm içerisindeyken neredeydiniz. Hep sustunuz, milliyetçilik laf ile olmaz, hizmet ile olur. Kuran Kurslarını da biz açtık, üniversiteye de kızlarımızı başörtüsü ile biz gönderdik. Kamuya da biz başörtüsünü serbest bıraktık. Siz verdiğiniz sözü tutamadınız. AK Parti iktidarına mecliste bile destek veremediniz. Kendilerine söylüyorum, verdiğiniz sözleri gerçekleştiremediğiniz gibi milliyetçiliğe bu ülkede Türk Bayrağı’nı Anadolu’da da, ecdadın yaşadığı yerlere de biz dikiyoruz. Gidip görsünler dünyanın her yerinde ecdadın yadigârlarını biz onarıyoruz. Siz iktidardayken ne yaptınız onu söyleyin. Hepsini biz yapıyoruz, laf ile olmuyor. AK Parti’den yalancı çıkmaz, bunu herkes böyle bilsin. Bizden hizmetkâr çıkar. Akkaya’yı da biz yapacağız, hem İsmetpaşa projesini yapacağız, hem Bartın yolunu yapacağız. Buradan iş adamlarımıza, Eskipazarlı kardeşlerime sesleniyorum; bizi desteklemeye devam edin. Biz İsmetpaşa projesini de gerçekleştirip Eskipazar’ımızı da şahlandıracağız, Karabük’ümüzü de şahlandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hizmet aşkı ilimize gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”
NAMAL: “BU SENARYOYA, BU OYUNA GELMEYİN”
AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal ise, yaptığı konuşmasını CHP, MHP, BBP, Saadet ve Eskipazar’da bulunan diğer partiler ve üyeleri adına yaptığını kaydederek, “Bu konuşmayı ben sadece kendi adıma yapmıyorum. Bu konuşmayı CHP, MHP, BBP, Saadet ve Eskipazar’da bulunan diğer partiler ve üyeleri adına yapıyorum. Onlarda siyaset yapıyorlar ve bu siyasetlerinde Eskipazar’a hizmet, Karabük’ümüze hizmet ve ülkemize hizmet etmek adına buradalar; ama bizim bu seçimde bir özelliğimiz var. Bu özellikte Eskipazarlının, Eskipazarlı olarak TBMM gidebilme yetkisinin verileceği tarihtir 7 Haziran. Bu yetki 7 Haziran’da verilmezse, alınmazsa bundan sonra yapılacak siyasetlerin ve siyasetçilerin genel merkezlerin Eskipazar’a tek bir bakış açısı olacak. O da adamına, siyasetçisine sahip çıkmayan bir memleket, buradan aday koymaya gerek yok diyecekler. Şimdi bir proje var, buda İsmetpaşa projesidir. Bu proje 2019 projesi, bir tane Çerkeşli, bir tane de Eskipazarlı bir aday kardeşimiz var ve bu aday kardeşlerimize de saygımız, sevgimiz vardır; ama bu adaylar Sedat Namal’ın aday adaylığı açıklandıktan sonra ortaya çıktı. Bu Sayın Rafet Vergili’nin 2019 projesidir. Biz bu senaryoyu, bu filmi seyrettik. Eskipazar ve Çankırılılar olarak Karabük’te çok şeyler kaybettik. Sayın Enver Tümen Belediye Başkanı, Recai Başkan’ da Çelik İş Sendikası başkanıydı. Bu oyuna gelerek hem kendilerini bitirdiler hem de bu memlekete zarar verdiler. Bu hesapların çok iyi yapılması lazım. Onun için diyorum bütün partilerin adayları ve üyelerine diye” dedi.
“VERDİĞİNİZ OYLAR, İNANIN BOŞA GİDECEKTİR”
Namal, “Milletvekili adaylığı gibi bir hayalimiz yoktu. Sayın İl Başkanım da TSO Meclis Başkanıydı. Biz Eskipazar OSB’yi milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız ile görüştük. Ben bugünleri bilemezdim; ama kalbim memleket adına samimi atmış ki Cenabı Allah bu görevi bize nasip etti ve biz Karabüklüyüz; ama beş tane daha ilçemiz var. Neden Eskipazar diye sorulduğun da değerli dostlar bu yüzyılın projesidir. Allah, bize bir şey daha nasip etti. Bir yıl önce Güney Kore ziyareti yaptım. Bartın ve Zonguldak valilerimiz ile beraber. Orada üç tane firmayı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyesi olarak ziyaret ettim. Allah nasip etti, biri otomobil şirketi olmak üzere üç dev şirket yetkilileri önümüzdeki hafta Karabük’e geliyor. Karabük’te onlarca ev, anahtar vaat edenler vardı; ama bunların hiçbiri gerçekleşmedi ve gerçekleşmeyecekte; ama biz şunu istiyoruz değerli dostlar. Burada dışarıdan da insanlarımız var. Benim burada bölgecilik yapma hakkım var ve özellikle Ayhan kardeşime seslenmek istiyorum buradan. Senin aday olma hakkın vardır; ama seçilebilecek yerde olsan birinci sırada olsan eminim Eskipazarlılar senin arkanda dururdu, bundan hiçbir sıkıntınız olmasın; fakat sizlere şunu söylüyorum, bu projeye asla alet olmayın. Bizim siyasi gelenek olarak buradan MHP en az iki bin oy almış, bu oyu arttıralım diyor. Verdiğiniz oylar inanın boşa gidecektir. Çünkü Eskipazar’ın 7 Haziran’da adı tescilleniyor. Bizim bir milletvekili eksik veya fazla olmamız önemli değil; ama bir evladınız olarak beni seçseniz dahi misal Eflani İlçemiz bizden bir oy daha fazla alsa benim başım eğik, boynum bükük gidecektir. Onun için ben sizleri özellikle vicdan sahibi olmaya davet ediyorum. Evladınıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Verdiğiniz oylarda analarınızın ak sütü gibi helal olacaktır ve geri dönecektir” diye konuştu.
KAHVECİ : “BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMI MI DİYE”
AK Parti Karabük Milletvekili ve Milletvekili adayı Osman Kahveci, 7 Haziran genel seçimlerinin yaklaştığını ve ortalığın ısındığını; fakat bu ısınmanın kavga manasında olmadığını belirterek; “Birileri sürekli bizleri kavgaya çekmeye çalışıyor. Onlara muhakkak söyleyeceğimiz bir sözümüz var. Bizim Eskipazar olarak en güzeli vereceğimiz zamanlar oldu. Bunun da en güzel örneği yerel yönetim ile merkezi yönetimin en güzel çalıştığı ilçelerimizden birisi Eskipazar’dır. Gerede yolu, çevre yolu, bunlar yapmış olduğumuz hizmetlerden bir kaçıdır. Yüksek okul bir güzel hizmetimizdir. Hastane önümüzdeki günlerde ihalesi yapılıyor. Eskipazar’a ne vaat etmişsek ne söz vermişsek yaptık. Şimdi de Eskipazar OSB çalışmalarımız sürüyor. Gerçekleştireceğimiz projeleri adım adım yapıyoruz. Eskipazar’ımız ve diğer ilçelerimiz adına yürütülen hizmetler yapılmaya devam ediyor. Şimdi bir seçim sürecindeyiz ve diğer siyasi parti adayları gelecek. Sizlere maaş vaadinde veya şunları şunları yapacağız diyecekler. Bunların iktidar olma gibi dertleri yok. Palavra atalım, vaat atalım belki oyumuz bir iki puan artardan başka dertleri yok. Bir iki oy arttıramazlarsa kendileri için tehlike çanları çalmaya başladı. Onun için bu seçimde bunların parti liderleri de zorlanacak. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 9 defa seçim oldu. Her seçimde yenildiler, hatta bir dönem parlamento dışı bile kaldılar. 3.5 yıl MHP’ de iktidarda kaldı ne getirdi ne yapabildi. Onun kardeşi CHP’de iktidardaydı. Karabük’e ne yapabildiler, ne getirebildiler. Evet, kim ne derse desin AK Parti iktidarımız döneminde Karabük’ümüz büyüdü ve gelişti. Şimdi onlar bizleri sahaya çekmeye çalışıyorlar, laf atıyorlar ve böylesi ahlaki değerlerin altında söylenmeyecek sözlerle bizi piste çekmeye çalışıyorlar. Aslında onlar pisten kaçıyorlar. Bizlerden cevap bekliyorlar ki bizde onlara cevap verip onların seviyesine inelim. Ben de onlara Mevlana Hazretlerinin bir sözü ile cevap vermek istiyorum. ‘Kör cehalet çirkefleştirir insanları. Suskunluğum, asaletimizdendir. Her lafa verecek bir cevabımız var. Lakin bir lafa bakarım, laf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye. İşte bunlara verilecek cevap budur. Bu sözleri söyleyen önce kendine baksın. Eskipazarlı kardeşlerimiz de bu oyunlara gelmeyecek ve en sert tepkiyi 7 Haziran’da verecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.