MHP Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın, seçim çalışmaları kapsamında Yenice ilçesine çıkartma yaptı.
Yenice ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ile buluşan onların sorunlarını dinleyen MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın yoğun ilgi ile karşılaştı.
Yalçın, “Yenice’nin yıllardır sorunlarının temsilcisi yok biz Ankara’da inşallah Karabük’ün sesi olacak; Yenice’nin de haklarını savunacağız” dedi.
Yenice Karşıyaka Mahallesi özelinden buranın büyük bir problemine değinen Yalçın “ 2004 yılında Orman Genel Müdürü olan Osman Kahveci’nin vatandaşın 150 asırlık ata topraklarının ormana katılması sorununu çözeceği sözünü vermesine rağmen, o dönem yerel seçimi kaybedip intikam uğruna vatandaşın mağdur edildiğini iddia etti.
Yalçın, “2B’den dahi yararlandırılmadan mağdur edilen Orman Köylüsü ve Yenice’nin sorunları, hakkaniyetli ve adil bir şekilde bizim dönemimizde çözülecek. Yüzde 85’i orman olan Yenice’de vatandaşın miras arazisine el koyan Sayın Kahveci’nin, ata toprakları elinden alınan Yeniceli hemşerilerimizin yüzüne nasıl baktığını ve hangi problemini çözerek buradan oy istemeye geldiklerini de merak ediyorum. Onlarca yıl inşaatı süren Yenice tünellerinin MHP iktidarı zamanında açıldığını ve geçtiğimiz haftalarda da 6 aydır heyelan nedeniyle kapalı olan Yenice Değirmenyanı köyü Kadıoğlu Mahallesi yolunun bizlerin video haber yapmasıyla 10 günde açıldı. Artık enselerinde Karabük’ü dert eden bir Durmuş Yalçın var. Karabük’te Rafet Vergili nasıl hizmet yarışını başlattı ise ben de Ankara’dan hizmeti Karabüklünün ayağına getireceğim” dedi.