Yoğun seçim çalışmalarını geride bırakan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, bu süreçte kendilerine ve partilerine gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, bu ilginin sandığa mutlaka yansıyacağını söyledi.
AK Parti olarak milletin karar ve tercihini asla tartışmayan, milletin tercihine saygıda kusur etmeyen tek parti olduklarını ifade eden Recep Konuk, bütün partiler ve adaylar kendilerini ve partilerinin vizyonunu hemşehrilerimize anlattı, artık söz hemşehrilerimizde” dedi.
Karaman’ın demokratik tavrı erdemli, sandığı kullanmada becerikli, iş yapacakla yapamayacak arasında tercih yaparken yüksek şuurlu bir şehir olduğunu daha önceki seçimlerde ispatladığını söyleyen Konuk, bu seçimde de halkın Karaman’ı büyütecek vizyona sahip kadroları tercih edeceğini, seçeceği 2 milletvekilinin yanı sıra Davutların Ahmet için vereceği oylarla bir Başbakan memleketinin nasıl davranması gerektiğini tüm Türkiye’ye göstereceğini belirtti.
Karaman’ın bu seçime Toroslar’dan çıkan bir başbakanla girdiğini hatırlatan Konuk, "Torosların evlatları bu seçimde Torosların zirvesinden Başkentin zirvesine çıkan Davutların Ahmet’in yanında dimdik durarak, bu bölgenin geleceğine de sahip çıkacak, eline geçen tarihi fırsatı da kaçırmayacak" diye konuştu.
Aday gösterildiği günden bu yana yoğun seçim çalışmaları ile Karamanlılarla bir araya gelen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, bu seçimlerde Karaman’ın teveccühünün AK Parti’den yana olacağını söyledi.
Karaman’da köy köy, mahalle mahalle dolaştıklarını esnafıyla, memuruyla, çiftçisiyle, sanayicisiyle, genciyle, yaşlısıyla bir araya geldiklerini ve bölgenin her köşesini taradıklarını ifade eden Konuk, yaptıkları ziyaretlerde milletin AK Parti’ye olan teveccühünün daha da artığını gördüklerini belirtti.
Bu teveccühün hem Karaman hem de Türkiye için daha çok iş yapma konusunda en büyük dayanakları olduğunu dile getiren Recep Konuk, "AK Parti olarak sahada verdiğimiz gayreti ve çabayı herhalde herkes hissetmiştir. Karaman’ın bu gayrete ve çabaya olumlu tepki vermesi bizi çok memnun etti. Karaman’da müthiş bir heyecan ve kaynaşmayla birlikte çok büyük bir beklenti var. Seçim çalışmalarımızda Karamanlı hemşehrilerimizin partimize ve bizlere göstermiş olduğu ilgi seçim günü mutlaka sandığa yansıyacak ve 8 Haziran sabahı İnşallah bu beklentilerin karşılanacağı bir süreci hep birlikte yaşayacağız. Ben şahsen Karamanlı hemşehrilerimizin bu seçimde eksiksiz sandığa giderek seçime en yüksek katılım oranıyla Türkiye’de ilk sırada yer alacağını tahmin ediyorum. Bunun bir nedeni var Karaman kendi geleceği ile ilgili son sözü sandıkta söyleyeceğini bilen bir kent. Bu idrak Karamanın sergileyeceği bu demokratik şuur, daha güçlü Karaman için en büyük teminattır. Şükür ki bütün hemşehrilerimiz bunun bilincinde" dedi.
’Milletle ve millet için siyasetin manasını en iyi Karaman bilir’ diyen Konuk, "AK kadrolarla nelerin değiştiğini ve nelerin değişeceğini en iyi Karaman anlar. Onlarca yıl kıyıya köşeye itilen, hizmet cezalısı olan Karaman’ın tarihi de talihi de AK kadrolarla ve AK Parti ile değişti. AK Partili yıllarda Karaman, hizmet alımında imtiyazlı, yatırımlarda öncelikli konuma yükseldi. Karaman’ın AK Partili yıllarının özeti hizmet ve yatırım iklimidir. Bitenleri, devam edenleri ve devam edecek projeleri ile Karaman daha parlak, daha müreffeh, daha zengin bir geleceğe hazırlanıyor. İşin zor kısmını 2002’den beri Karaman için gecesini gündüzüne katan vekiller, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları ve bakanı ile bu siyasi heyet, AK Parti’nin Karaman sevdalıları, Karaman’ın hizmetkârları yaptı. Karaman hedefi daha müreffeh ve daha zengin Karaman inşası olan o rotaya girdi ve Yeni Türkiye’nin parlayan yıldızı Karaman yolunda hızını aldı. Şimdi o rotadan sapmadan ve hiç hız düşürmeden, vites küçültmeden daha hızlı ilerlemekte. Ben bu vesileyle bu çalışmalarda katkısı bulunan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Şimdi bizler Karaman’ın o hızını arttıracak hem potansiyeli hem de o potansiyelden zenginlik üretecek siyasi kadroları olarak 8 Haziran’dan itibaren sevdamız memleket, tarafımız millet, mührümüzde hizmet olacaktır inancıyla bu hizmetkârlığı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
"VERECEĞİNİZ HER OY BAŞBAKANIMIZIN SESİNE DAHA GÜR YANSIYACAK"
Siyasetin arkasında millet desteği varsa güçlü olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Daha da güçlü siyaset millet desteğinin yekpare ve mutlak olduğu ortamdan güç alır. Arkanızda millet varsa Ankara’nın sokaklarında da horoz gibi dik yürürsünüz. Washington’da, Brüksel’de de, Londra’da da, Atina’da da Moskova’da da Pekin’de de bacak bacak üstüne atar, aslan gibi kükrersiniz. Arakanızda millet desteği pamuk ipliğine bağlıysa ne Ankara’da ne Washington’da ne Brüksel’de, ne Atina’da gak guk demekten öteye geçemezsiniz. Bu memleket bunu yaşadı. Bir kere değil defalarca yaşadı. Muhtıralara ses çıkaramayan siyasetçileri gördü. Azarlanan, yüzüne anayasa kitapçığı fırlatılan Başbakanları gördü. Patronlar tarafından televizyonlarda ayar verilen, Fatiha okudu denilerek aşağılanan Başbakanları gördü. Dünyanın önemli başkentlerinde azarlanan, üçüncü beşinci devlet adamlarıyla muhatap edilen Başbakanları gördü. Anlaşma yapıyoruz denilip, masada kendi inanmadığını imzalamak zorunda bırakılan Başbakanları gördü. Kimisi yürekliydi ama arkasında millet desteği yoktu, kimisi ise millet desteğine rağmen millet için yüreklilik sergileme cesaretinden yoksundu. Şimdi hem yürekli hem de o yürekliliği içerde dışarda sergilemekten kaçınmayan, kişisel hesaplar içine girip sonum ne olur kaygısı taşımayan ve sadece milletimin hayrına olsun da bana ne olursa olsun diyen bir parti ve o partinin lider kadrosu var. Bu kadroya sahip çıkmak senin elindedir Karaman. Bu kadronun Ankara’da da, Washington’da da sesinin gür çıkması senin elindedir Karaman. Hamurunda Torosların yiğitlik mayası olan Davutlar’ın Ahmet’in sesini Taşken’ten Başkent salonlarına, sokaklarına hâkim kılmak, Başkent’ten yükselecek o sesin başka başkentlerde de gürlemesini sağlamak senin elindedir. Sizin vereceğiniz her oy Başbakanımızın sesine daha gür yansıyacak, vereceğiniz her rey O’nun omuzlarını dikleştirecek, vereceğiniz her destek masaya vuracağı yumruğun gürze dönüşmesini sağlayacak, edeceğiniz her dua O’nun başka başkentlerdeki tavizsiz asil duruşunu aşılmaz iradeye dönüştürecektir. Bizler bu seçimde Karaman’ın tarihi fırsatı kaçırmayacağına ve hemşehrileri Davutların Ahmet’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Çünkü halkımız ikinci yarıda Karaman’ın Başbakanımızın bereketinden fazlasıyla faydalanacağının bilincinde" değerlendirmesinde bulundu.
"BU SEÇİM TOROSLARIN HAYSİYET OYLAMASIDIR"
Bu seçimlerin Toroslar için, Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde için sadece bir seçimden ibaret olmadığını vurgulayan Recep Konuk, “Bu seçim Torosların haysiyet oylamasıdır. Bu seçim Toroslardan çıkan bilge yiğide Torosların gücünü aktarma seçimidir. Bu seçim Torosların kendinden uzayan kola sahip çıkma ve daha da uzaması için o bünyeye güç zerk etme seçimidir. Bu seçim Torosların Başkent’teki hocasına kanat germe seçimidir. Bu seçim Torosların, özellikle Torosların geç kavuştuğu bir baharı yaza çevirme, yani açan çiçeği meyveye döndürme seçimidir. Bu seçim şu partili bu partili ayrımını bir kenara bırakıp, bizim Ahmet ortak paydasında buluşup, aynı potada Davutoğlu sevgisiyle eriyip Başbakanımızın arkasında iri ve diri durma seçimidir” dedi.
Pazar sabahı tüm Karamanlıları kendilerini yönetmesini istediği kişilerin belirlenmesive demokratik hakları olan oy kullanmaya davet eden Recep Konuk, “Bizim talebimiz 7 Haziran’da belirlenecek makamlara değil, milletimizin rızasına, gönül köşküne ve milletimize hizmet etmeyedir. Milletimizin vereceği destek ve güven bizim için dünyanın en kıymetli emaneti olacaktır. Bu emanete sahip çıkmak ve üzerimize yüklediği sorumlulukları yerine getirmek adına İnşallah sizlerin huzurunda mahcup olmamak ve mahcup etmemek için koşmak, çalışmak, terlemek bizden takdir Allah’tan diyor, seçimlerin Karamanımız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.