Karaman Ziraat Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarı törenle açıldı.
Hürriyet Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar yerinde düzenlenen Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarı’nın açılışına Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Murat Koca, “Tarım fuarı üreticilere, sanayicilere, Karaman ile birlikte Türkiye tarımına katkı sağlayacaktır" dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, çiftçilikle uğraşan tüm vatandaşların Çiftçi Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarı ile çiftçi kardeşlerimiz yenilikleri yakından görme fırsatı buluyor. Karaman gıda üretiminde son yıllarda hayata geçirilen politikalar ve teknolojisini geliştirmesiyle bölgesinde lider illerden birisi durumuna gelmiştir. Ülkemizin kalkınma sürecinde hayati görevler üstlenen değerli üreticilerimizin Çiftçi Bayramı’nı kutluyor, bol ve bereketli bir hasat yılı diliyorum” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da, tarım fuarlarının çiftçi ve tarım malzemesi satan firmaların buluşması noktasında önemli olduğuna dikkat çekti. Tarım fuarlarının Karaman’da sıklaşması için gerekli gayreti göstereceğini dile getiren Muğlu, “Tarım fuarları çiftçimiz için önem arz ediyor. Tarım fuarları sayesinde hem çiftçilerimizin seçme şansı artıyor, hem de tarım malzemesi satan firmaların çiftçiye daha kolay ulaşmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.
Tarım fuarının açılışının ardından Vali Koca ve beraberindeki protokol üyeleri tarım malzemelerinin sergilendiği stantları tek tek gezerek bilgi aldı.