Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak açılan Osmanlı Türkçesi kursları Karamanlı gençlerden yoğun ilgi görüyor.
Eğitmen Erkan Şeker nezaretinde Salı ve Perşembe günleri saat 17.00-19.00 arasında Yunuskent’te bulunan Gençlik Merkezinde devam ediyor. Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilecek.
Kurslara gençler tarafından yoğun ilginin olduğunu belirten Şeker, "Ücretsiz olarak Gençlik Merkezine kayıtlarını yaptıran öğrencilerimiz verilen başlangıç derslerimizin ardından Osmanlıca öğrenmeye başladı. Osmanlı Türkçesini sadece tarihçi ya da edebiyatçıların değil tarihe meraklı, ecdadını bilmek isteyen herkesin bin yıllık geçmişi olan yazıyı öğrenmeli. Türkiye’de zaten son yıllarda Osmanlı Türkçesi’ne gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Karaman Gençlik Merkezimiz bünyesinde ücretsiz olarak devam eden Osmanlı Türkçesi kurslarına gelen kursiyerlerimiz milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacaklar. Bu önemli bilgi ve birikimlerini hayatımıza kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amacıyla Gençlik Merkezlerinde ücretsiz olarak Osmanlı Türkçesi kursları düzenlendik. Kurslarımız gençlerimiz tarafından yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize katılım belgesi verilecek” diye konuştu.