Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) mezuniyet töreni düzenlendi.
Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. Mezuniyet töreninin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Hatice Elhakan iki yıl süren eğitim sürecinin sonuna geldiklerini ve bu sonun kendileri için yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi. Elhakan, “Bugün Diyarbakır’dan Karaman’a uzanan eğitim ve dönüşüm sürecimin en güzel günü. Üniversitenin kapısından ilk girişimde belirlediğim hedefime şu an ulaşmış bulunmaktayım. Hedefe giden yolda pek çok engelle karşılaştım fakat yılmadım ve başardım. Emeği geçen bütün hocalarıma ve beni her zaman destekleyen aileme teşekkür ediyorum" dedi.
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar ise 150 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine başlayan yüksekokulun şu an 620 öğrenci sayısına ulaştığını, yaklaşık 200 öğrencinin de mezun olabilecek durumda olduğunu söyledi. Yüksekokul bünyesindeki programlar ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Abdulbaki Pınar, “Sevgili öğrenciler bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın önemli bir kısmını kapatıyor ve buradan aldığınız güçle yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Her ne iş yaparsanız yapın elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın ve başkalarına faydalı olun. İnsan onuruna yakışmayan hareketlerden uzak durun” diye konuştu.
Mezuniyet töreninin düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketlerinin verilmesiyle birlikte Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu’nda dereceye giren öğrenciler Hatice Elhakan, Ayşe Oruç ve Kübra Şen’e ödülleri verildi. Daha sonra okul birincisi Hatice Elhakan isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. Törende, spor müsabakalarında başarılı olan sporculara da plaket verildi. Ardından mezun olan öğrencilerin isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi ve öğrencilere diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından 200’e yakın öğrenci kep atma sevinci yaşadı.