AK Parti Kars İl Başkanlığı, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler nedeniyle mahalle ve köy başkanları ile ‘Teşkilat İçi Eğitim’ toplantısı düzenledi.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Akçay ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Koray İşbaralı, köy ve mahalle başkanlarına seçim süreci yönelik eğitimler verdi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Suay Alpay’ın da katıldığı eğitim toplantısına, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat üyeleri de katıldı.
“AK PARTİ’Lİ OLMA ŞUURUNU, MAHALLE VE KÖY BAŞKANLARIMIZ İLE BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Bazı aday aday adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşması yapan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, teşkilatların, partilerin ve ilke hedeflerini özümseyerek sahip olunan ortak duygu ve düşüncelerin bir uyum içerisinde topluma etkin bir şekilde aktarılmasını sağlamakla görevli olduğunu söyledi.
AK Parti teşkilatının bu görevi, hakkıyla yerine getirebilmesi için ortak bir siyaset, ortak bir çalışma yönetimi, ortak bir dil ve gerekli tanıtım alt yapısına sahip olması gerektiğine de dikkat çeken Yurdakoş, “Bu durum, Ülkemizin geleceğinin emanet edildiği iktidar sorumluluğu taşıyan partimiz ve teşkilatımız içinse bir zarurettir. Teşkilat eğitimindeki temel amacımız, AK Parti’li olma şuurunu, mahalle ve köy başkanlarına kazandırmaktır. Bu eğitimlerde hedeflerimiz arasında, görev alan arkadaşlara sorumluluklarını hatırlatmak, parti içi küskünlüklerin, kırgınlıkların ve iletişim kazalarının önüne geçerek tam bir ekip ruhuyla sandıklara sahip çıkmalarını sağlamaktır. Bunun için bu eğitimlere son derece önem veriyoruz. Bu eğitimlerde, AK Parti’nin genel siyaset felsefesi, siyasi hedefi, programı ve Türkiye için ortaya koyduğu vizyonun anlatılmaması da hedeflenmektedir. Bu sayede partimizin, milletimizle bütünleşmesi daha kalıcı hale gelecektir. Yapacağımız bu eğitimle teşkilatımızı daha öz güvenli, daha hoşgörülü, daha üretken, daha sosyal ve daha mütevazı bir siyasi karakter ölçüsünde buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
“TEŞKİLATÇILIK FEDAKARLIK İSTER”
Yurdakoş’un ardından söz alan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Suay Alpay da, AK Parti’de mevcut olan teşkilatçılığının önemine değinerek, teşkilatçılık fedakarlıkla yapıldığını ifade etti.
AK Parti’nin ülke genelinde üye sayısın 9 Milyonu aştığına dikkat çeken Alpay, “Bizim şuanda yapmış olduğumuz, bütün Türkiye çapında 9 milyon 600 bin üyeye ulaşmış muhteşem bir aile olarak ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Türkiye’yi önce 2023 ardından, 2053 ve daha sonra da 2071 hedeflerine ulaştıracak bir kutlu yürüyüşün paydaşları olarak bir eğitim çalışması yapmaktayız. Bu buluşma, 5. Olağan Kongreden sonra ne yapmaya çalıştığımızı birlikte müzakere etmekle de alakalıdır. Buraya gelişimizin temel sebebi de budur. Teşkilatlarımızın 5. Olağan kongreden çıktığında ortaya koyduğu tablo çok nettir. Teşkilatlarımız kendini sürekli yenileyen, yeniliğe açık ve özgüvenini tazeleyen ve yeniden bir güçle bir ivmeyle yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. 5. Olağan kongrelerin tamamlanmasının arkasından, genel merkezimizde teşkilat içi eğitim çalışmaları yapıldı” diye konuştu.
“SANDIĞA SAHİP ÇIKIYORUZ”
AK Parti olarak, 7 Mart itibariyle bütün Türkiye’de aynı anda “sandığa sahip çıkıyoruz” programı gerçekleştirerek seferber olduklarını kaydeden Suay Alpay özetle şunları söyledi:
“Burada ki temel yaklaşımımız, siyaset, seçim ve sandık üçgeni içerisinde, sandığa verdiğimiz önemi hatırlatmak ve bu konuda eksikliklerimizi gözden geçirmektir. Şuan da Türkiye’nin 81 ilinde burada yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzeri gerçekleşmektedir. Eğitim toplantıların temeli, amaçları ve hedefleri olur. Bizim bu teşkilat çalışmalarında gözettiğimiz hedefler var. Özellikle AK Partili olma şuurunu teşkilat mensuplarına verebilmektir. Bununla birlikte AK Parti’nin temel ilke ve prensiplerinin yeniden teşkilat mensuplarımızla paylaşmak ve bu ilke ve prensipler ışığında teşkilat mensuplarımızın buradan aldığı enerjiyi ve gücü yenilenmesini hedefliyoruz. Bu hissi birlikte hem teşkilat çalışmalarına yansıtmalarını sağlamak ve aynı zamanda da seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde öncelikle Kars Merkez olmak üzere etrafla birlikte bu seçim çalışmalarını hayata geçirmek ve bundan da doğru sonuçlar üretebilmektir. AK Parti’yi farklı kılan budur. Şuan da bütün dünya siyasi hareketi bizi takip ediyor. Avrupa ve Amerika’da üniversiteler, partimizle ilgili tezler hazırlıyor ve akademik çalışmalar yapılıyor. Biz sadece Türkiye’de değil Avrupa’da ve dünyanın her tarafında siyaset adına, siyaset sosyolojisi adına ve politika adına bilinen bütün kuralları alt üst ettik. Doğruluk, iyilik, adına siyasetçi ve siyaset kuruluna yeniden güven duyulması adına birçok iyilikler ve yenileşmeler yaptık. Bunu yaparken ortak bir çalışma yöntemi belirlememizin, ortak bir dil kullanmamızın, ortak bir siyaset yöntemi oluşturmamızın çok büyük katkısı olduğunu tekrar ifade etmek lazım. Demokrasilerin olmazsa olmazı siyasi partilerdir. Siyasi partilerin olmazsa olmazı da teşkilatlardır. Bir siyasi parti bir siyasi harekete dönüşmek istiyorsa, bulunduğu coğrafyada doğru ve kalıcı işler yapmak istiyorsa iyi ve güçlü bir teşkilat yapısına sahip olma zorundadır. AK Parti bir siyasi parti olmaktan çıkıp bütün dünyayı etkileyen bir siyasi harekete dönüşmüştür. Onun için yaptığınız çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade etmek isterim.”