Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu projesi kabul edildi.
Arpaçay’daki kız öğrencilerin yurt problemini çözmek amacıyla hazırlanan, her türlü konforun düşünüldüğü yurt projesi 3 Kasım YBO eski yemekhanesinin bulunduğu bahçedeki atıl binanın yıkılarak yerine yapılacak. 6 bin 412 metrekare üzerinde bodrum, zemin ve artı 3 normal kat olmak üzere toplamda 5 kat ile tasarlanan projede eski tip yurtlardan farklı olarak koğuş düzeni dışında her oda 4 kişilik olup her odanın içerisinde öğrenciler için kendilerine özel duş, tuvalet ve soyunma odaları bulunacak.
Yine bu yıl yatırım programına alınan ve önümüzdeki ay yapımına başlanacak olan 200 kişilik öğrenci yurdu ve KAI vakfı tarafından yapımı devam eden Arpaçay Anadolu Lisesi bahçesindeki 100 kişilik yurdun tamamlanmasıyla 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunda Arpaçay’da yurt problemi tamamen bitecek ve dışarıdan gelecek öğrenciler için de talep alınacak.
Arpaçay’ın başarılı kaymakamı Faruk Erdem, yurt projesine desteklerini esirgemeyen Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Arpaçaylı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem’e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.