Arpaçay 3 Kasım Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin düzenlemiş oldukları "Resim Sergisi ve Bilim Şenliği" okul bahçesinde ziyarete açıldı.
Serginin açılışına, Kaymakam Faruk Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Hakim-Savcılar, Kurum Amirleri, Öğretmen, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Yıl boyunca öğrencilerin Fen ve Teknoloji ve Görsel Sanatlar ile resim derslerinde yapmış oldukları birbirinden güzel çalışmaların görücüye çıktığı sergide genç yetenekler profesyonellere aratmayacak çalışmalarıyla ziyaretçileri kendilerine hayran bıraktı.
Okul bahçesinde düzenlenen sergide okul öğretmenleri de katılımcılara canlı müzik dinletisi sunarken, Kaymakam Faruk Erdem, sanatsal ve bilimsel eserleri teker teker inceleyerek çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Ayrıca İstanbul’da düzenlenen Türkiye geneli "Enerji Verimliliği" temalı resim yarışmasında dereceye giren 3 öğrenciye de hediyeleri verilirken son bölümde katılımcılar canlı müzik eşliğinde halay çekerek yöresel oyunlar oynadı.