Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye genelinde yürütülen proje kapsamında Aydın’da oluşturulan ‘Bereket Ormanı’nda fidanlar toprakla buluştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aydın’da oluşturulan "Bereket Ormanları" fidan dikimi etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’deki tüm illerle birlikte eş zamanlı olarak Aydın’da da fidan dikim etkinliği yapıldı. Etkinliğe Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcıları ve eşleri, İlçe Kaymakamları ve eşleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partiler kadın kolları temsilcilerinin yanı sıra çocuk evlerinde kalan çocuklar ve bakıcı anneler, huzurevinde kalan yaşlılar, Bal Arısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ovaeymir Mahallesinde yapılan etkinlikte çam, çınar, selvi ve değişik türlerden oluşan fidanlar, toprakla buluşturuldu. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri mataralarıyla fidanlara can suyu verdi. Yediden yetmişe herkesi ağaçlandırma projelerine destek vermeye davet eden Bayan Ayyıldız, “Gönül Elçileri Projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde Bereket Ormanları projesi gerçekleştirildi. Bugün Türkiye genelinde saat 11.00’de 81 ilde fidanlar dikilmeye başladı. Bu kapsamda geleceğimize olan ümitlerimizi artırma adına ismi Bereket Ormanı olacak. Geleceğimize, bizlere, gençlerimize, vatanımıza bereket getirmesini temenni ediyorum. Biz de bunu gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Öncelikle bu projeye katılarak gelecek nesillerimiz için umutlarımızın yeşermesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe öğrencilerimiz yaşlılarımız bu gün fidan dikmek, gelecek nesillere ümitlerimizi aktarmak, dikilen fidanlarla beraber umutlarımızın yeşermesi için bir araya geldi. Ümit ediyorum Aydın Gönül Elçileri Bereket Ormanları adı altında dikilen bu fidanlar yarınlarımıza umut olacaktır. Bu fidanlarımız yeşerecek, büyüyecek. Gelecek nesillere, onlara duyduğumuz sevgiyi onlardan beklediğimiz ümitleri aktaracaktır” dedi.
Fidan dikiminin ardından Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, etkinlikte vatandaşlara kendi elleriyle lokma ikram etti.