AK Parti Kars Milletvekili Avukat Mehmet Uçum, Dağpınar Belediye başkanı ve yakınlarına yapılan saldırıyı kınadı.
Milletvekili Avukat Mehmet Uçum, saldırının politik gerilim nedeniyle yapıldığını, demokratik siyasetin esas alındığı milli iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Uçum, Türkiye’de baskı siyasetine karşı mücadele etmiş partinin, seçimlere katılmış ve başarı kazanmış parti mensuplarının saldırı yapmasının son derece manidar olduğunu söyledi.
Düzenlediği basın toplantısında saldırıyı kınadığını ifade eden AK Parti Milletvekili Avukat Mehmet Uçum, “Bugün Digor Dağpınar’da gerçekleşen ve Dağpınar Belediye başkanımız ve yakınlarına karşı olan saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtmek isterim” dedi.
“ZULÜMLERİN MAĞDURU OLAN ÇEVRELERİN, BUGÜN BAŞARILI OLDUKLARI BİR NOKTADA TERSİNE BASKI ÜRETMELERİ, TERSİNE VESAYET ÜRETMELERİ, KABULEDİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Zulümlerin mağduru olan çevrelerin, bugün başarılı oldukları bir noktada tersine baskı üretmeleri, tersine vesayet üretmeleri, kabul edilebilir değildir diyen Mehmet Uçum, “Bu saldırı politik gerilim sebebiyle yapılmıştır. Demokratik siyasetin esas olduğu milli iradeye saygı gösterilmesi gerektiği, tarafımızdan hep vurgulanmıştır. Türkiye’de baskı siyasetinin kurumsal vesayete karşı mücadele etmiş bir parti mensuplarının, o partinin açtığı yoldan giderek, demokratik bir biçimde seçimlere katılmış ve başarı kazanmış parti mensuplarının saldırı yapması son derece manidardır. Unutulmasın ki baskı siyasetinin ömrü son derece kısadır. Türkiye baskı siyasetlerinde son derece fazla acılar çekmiş, zulümler görmüştür. O zulümlerin mağduru olan çevrelerin, bugün başarılı oldukları bir noktada tersine baskı üretmeleri, tersine vesayet üretmeleri, kabul edilebilir değildir. Ben tarafları burada sağduyuya çağırıyorum. Ve unutmasınlar, demokratik siyaset yoluyla elde edilen başarı, anti demokratik yöntemlerle çok kısa sürede yok olabilir” diye konuştu.
“BUGÜN HALKTAN ALDIĞI GÜCÜ BİR KİBİRE, BİR ÜSTENCİLİĞE DÖNÜŞTÜRENLER, YARIN HALKTAN ÇOK CİDDİ TOKAT YİYEBİLİRLER”
AK Parti Kars Milletvekili Avukat Mehmet Uçum, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Hiçbir zaman demokratik siyasetin verdiği iradeyi kibirle kullanmak doğru değildir. Bugün halktan aldığı gücü bir kibire, bir üstenciliğe dönüştürenler, yarın halktan çok ciddi tokat yiyebilirler. Bunu da hesaba katsınlar. Bu seçim son seçim değildir. Bundan sonra da seçimler olacaktır. Demokratik siyasete, toplumsal meşruiyete, milli iradeye saygı gösteren bir partinin bu seçim sonrası yaptıklarını bir sonraki seçimler içinde ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor. Olayda yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu gerilimi sürdürmeye çalışanlara çağrı yapıyoruz. Sukünat çağrısı yapıyoruz. Türkiye’nin barışa, demokrasiye uzlaşmaya ve diyaloğa ihtiyacı var. Şiddet yoluyla, baskı yoluyla, ne Türkiye’nin ne de Kars’ın kazanacağı hiç bir şey yoktur.”