Sarıkamış Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi çalışanları, Polonya’da katıldıkları “Doğa Sporlarıyla Kişisel Gelişim Projesi” seminerini tamamladı.
Proje kapsamında Polonya’da bulunan Institute of Animation and Social Development isimli doğa ve gençlik kulübünün kurucusu Igor Lisin ve Başkan Michal Olszowy önderliğinde gerçekleştirilen seminerde, Kaymakamlık adına katılan Pınar Aksoy ile Nazife Özbek,10 gün süreyle kişisel gelişim ve doğa sporlarıyla ilgili eğitim aldı.
Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış’ın tarihi, doğası ve turizmiyle ülkenin ve bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.
Gürbüz, Sarıkamış’ın özellikle doğasında var olan enstrümanları kullanmak için uzun soluklu ve sürdürülebilir projelere ihtiyaç olduğunu söyledi.
Muhammed Gürbüz, “Doğa sporlarıyla ilgili çalışmaları mutlak suretle ilçemizde gerçekleştirmemiz lazım. Kaymakamlığımıza bağlı proje koordinasyon birimimiz çok ciddi projeler üretiyor. Bu amaçla ekimizden iki kişi proje kapsamında Polonya’da düzenlenen “Doğa Sporlarıyla Kişisel Gelişim” seminerine katıldı. Burada sporun insan sağlığına, kişinin bedensel ve zihinsel gelişimine yaptığı katkılar, doğa sporlarının insanda disiplin, kararlılık, uyum, dayanıklılık, karar verme ve uygulama gibi becerilerini nasıl geliştirdiğinin eğitimini aldılar. Bundan sonra bizde çocuklarımızın, gençlerimizin bu yönde gelişmesi için uygulamalı eğitim programları düzenleyeceğiz” dedi.