Balparmak’ın TOÇEV ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Karslı çocuklara kahvaltının önemi anlatıldı.
Türkiye bal pazarının lider markası Balparmak’ın TOÇEV ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” sosyal sorumluluk projesinin 2014 - 2015 eğitim dönemindeki son durağı Kars oldu. Balparmak’ın, çocuklara yönelik serisi Honeybana Balparmak ile TOÇEV işbirliğinde ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın himayesinde düzenlediği proje kapsamında 2 Haziran Salı günü Kars’taki 2 ilköğretim okulunda okuyan ortalama 500 3 ve 4’üncü sınıf öğrencisine kahvaltının önemi anlatıldı. Ayrıca aynı gün saat 12:00’de Halit Paşa İlkokulu’nda proje ekibinden uzman psikolog Güliz Altınbaşak yönetiminde ebeveynlere yönelik ücretsiz bir eğitim düzenlendi. Ebeveyn eğitiminde kahvaltının öneminin yanı sıra, çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığı kazandırmaya yönelik ipuçları da paylaşıldı.
İlköğretim çağındaki çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığının kazandırılması amaçlanan “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” projesi ile çocuklara kahvaltının önemi ilköğretim okullarında düzenlenen eğitimlerde aktarılıyor. İçerik danışmanlığını Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz’in üstlendiği proje kapsamında, mesajların çocuklara etkili bir şekilde verilmesi için 9 dakikalık bir çizgi film hazırlandı. Ana karakterini ünlü oyuncu, aromaterapist ve girişimci Ayşe Tolga’nın seslendirdiği çizgi film, düzenli kahvaltı yapmanın sağlıklı yaşam ve büyümedeki rolünü eğlenceli bir biçimde anlatıyor.
“Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar Projesi”nin eğitimleri Kars’la birlikte bugüne kadar İstanbul, Denizli, Balıkesir, Kahramanmaraş, Mardin, Nevşehir ve Bartın’da gerçekleştirildi. 2014 - 2015 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında başlayan proje kapsamında verilen ve önümüzdeki dönem de verilecek eğitimlerle toplam 16 bin öğrenciye doğrudan ulaşılması planlanıyor.