İstanbul’da yaşayan işadamı Sezgin Baran Korkmaz, doğduğu Kars’a 12 derslik okul yaptıracak.
Kars merkezde yaptırılacak olan okulun protokolü Valilik Makamında Vali Günay Özdemir, işadamı Sezgin Baran Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un katılımıyla imzalandı.
Örnek Mahallesi’nde yaptırılacak okulun inşaatına bir hafta içerisinde başlanacak ve yıl sonunda tamamlanacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Günay Özdemir, “Kars merkezde 12 derslikli bir protokol imzalayacağız. Kars’ta eğitim öğretime devlet olarak belli konularda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama devlet millet işbirliği olduğu zaman eğitim öğretiminde ki problemleri çözmek daha kolay olacak. Daha hızlı olacak. Bizim amacımızda hemşerilerimizin bu konuda ki desteklerini bekliyoruz. Kendisi İstanbul’a gitmiş. İstanbul’da dişiyle tırnağıyla yer edinmiş ve sonra Kars’ı unutmayan, ilçesini ilini unutmayan bir hemşehrimizle beraber bugün Kars merkezde 12 derslikli bir okul protokolü imzalayacağız” dedi.
İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’da, “Kars’ta 3’ncü ve 4’ncü okullarımız olacak. Amacımız 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirmek olacak. Bu hafta bu işin hemen inşaatına başlayacağız bu işin. Burada bize ortaklık eden İzmir Türk Kolejleri, İzmir Taç Eğitim Kurumları onlarla beraber ortak yapma kararı aldık. Onlar okulun adı bizim olsun, yeri senin memleketin olsun dediler. Milli Eğitim Müdürü benim öğretmenimdir. Bugün onunla birlikte protokol yapmayı nasip oldu bize. Şükürler olsun diyoruz ki kendi memleketimize gelip böyle bir şey yapma imkanı bulduk. İnşallah her yıl memleketimiz birer tane okul inşa edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okulun protokolü imzalandı. Okulun yapımına 1 hafta içerisinde başlanacak. Okul 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek.