Arpaçay şantiye ekipleri, yağmurların durmasının ardından köy yollarındaki reglaj ve malzemeli bakım çalışmalarına hız verdi.
Köy grup yolları ve ana arterlerde kumlama ile yol düzeltme çalışmaları öncelikle yapılırken, ana güzergahlar tamamlandıktan sonra köy içleri ve arazi yollarının bakımı yapılacak. 3 farklı ekip, çalışma yaparken bir ekip malzeme taşıyor, bir ekip greyder ile reglaj yapıyor ve son ekip ise köy içi koruge borularının değişimi ve su patlaklarının tamirini gerçekleştiriyor.
Çalışmaları sık sık denetleyen Kaymakam Faruk Erdem, “Bu yıla kadar malzeme alınacak ocak sorunumuz vardı. Ancak bu işi çözme noktasında ilerliyoruz. Özel İdare’den malzeme alınacak yerlerle ilgili taleplerimizi yaptık ve son aşamaya yaklaşıyoruz. Daha önce yağışlı havalarda arkadaşlarımız çalışamıyordu. Şimdi malzeme ocağımızı hemen yolun kenarında açtığımızdan yağışlı havalarda kamyonlarla kumlama yapacağımız güzergahlara malzeme taşıyoruz” dedi.
Erdem, “Köy ağımız geniş olduğu için ne kadar çalışılsa da iş yetişmiyor bazen. Bu nokta da vatandaşlar ve muhtarlarımız aceleci davranıyorlar haklı olarak. Ana grup yollarını bitirir bitirmez müstakil köy yollarına gireceğiz. Diğer taraftan köylere verdiğimiz koruge boruların döşeme işini de yapıyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlarımızla gayretli çalışıp tüm köylere erişmeye çalışıyoruz. Planlamamızı o yönde yapıyoruz. Muhtarlarımız rahat olsunlar, sadece biraz sabretmelerini istiyorum. Ekiplerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.