Sarıkamış Belediyesi tarafından başlatılan “Temiz Çevrem" kampanyası çerçevesinde temizlik seferberliği yapıldı.
Sarıkamış merkezde her gün farklı okullardan 500 öğrenci temizlik yaparak kampanyaya destek veriyor. Belediye ekipleri de temizlik yapan öğrencilere, şapka, eldiven, çöp torbası ile kumanya dağıtıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, temizlik seferberliğinin büyük yankı bulduğunu, toplumun her kesiminden katılım olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Toksoy, “Şu anda okullarımızda büyük bir katılımla bu kampanya ya destek veriyorlar. Öğrencilerimize çevreye karşı duyarlılık bilinci ile birlikte şühedanın yattığı kutsal topraklar olduğunun önemini daha fazla aşılamak gerekir. Çünkü şehitler yalnızca bu ilçenin dağlarında yatmıyor. Kentin her karış toprağında şehitlerimizin var. Bu nedenle şehitlerimize ve çevremize karşı sorumlu olduğumuzu unutmamamız lazım” dedi.
Öte yandan temizlik çalışmaları ilçe merkezinin ardından Hançerli düzü ve Sarıkamış Kars yolu üzerindeki Allahuekber Şehitlik anıtı alanının tamamının temizlendikten sonra sona ereceği kaydedildi.