Sarıkamış İlçesi’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Sarıkamış Öğretmenevi Salonu’nda Kaymakam Muhammed Gürbüz, Başkanlığı’nda yapılan toplantıya, Özel İdare Müdürü Doğan İşçi, SYDV Müdürü Yurtkan Öğün,İl Genel Meclisi Üyeleri, Hanali Çetinkaya, Murat Karakurt, Güven Önal, ile 55 köy muhtarı ve kaymakamlık personeli katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan toplantıda divan katibi seçimine geçildi. Daha sonra yapılan gizli oylamada Birlik Daimi Encümenliğine köy muhtarlarından Karakurt Köyü Muhtarı Cengiz Özdemir ile Altınbulak Köyü Muhtarı Zeki Temur seçildi.
Toplantıda bir konuşan Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, birlik olarak köylerde önemli çalışmalar yaptıklarını ancak bunların yeterli olmadığını belirtti.
Gürbüz, köylerde alt yapı çalışmalarında eksiklik olduğunu bunun bir program kapsamında kısa sürede giderileceğini söyledi.
Muhammed Gürbüz, “Amacımız bütün köylerimizin alt yapı sorunlarını kısa sürede çözmek. Köprü, menfez, yol ve kanalizasyon çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bölgemizde kış mevsiminin uzun sürmesi ve iklim şartlarından dolayı çalışmalarımızda aksaklıklar oluyor. Ama her şeye rağmen İnşallah köylerimizin tamamında programımızda bulunan çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bunun yanında çocuklarımız için oyun parkları ve sportif faaliyetler için hazırladığımız projelerimizde bir bir hayata geçireceğiz” dedi.
Toplantı, 2015 yılında yapılacak çalışmaların değerlendirmesinden sonra dilek temennilerle sona erdi.