Bozkurt Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Yücel, bu yıl avcılara uygulanacak olan kota sistemi ile yaban domuzlarının daha da artarak çevreye zarar vereceğini iddia ederek kotalı avlanmaya çözüm bulunmasını istedi.
Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgelerinde iki avlanma alanının olduğunu ve bu alanlarda yaban domuzu kotası 216, yaban tavşanının ise 4 bin 725 olarak sınırlandırıldığını anlatarak yapılan planlamanın yanlış olduğunu belirti. Açıklanan verilere göre ilçede yaklaşık 6 ay süren avlanmanın 10 günde biteceği ve yaban domuzlarının çevreye zarar vereceğine dikkat çeken Başkan Yücel, "Avlak bölgesinde zaten yeteri kadar yaban tavşanı bulunmamasına rağmen yüksek oranda kota verilmiş. Aksine bölgede aşırı derecede yaban domuzu olması ve vatandaşın bağ ve bahçelerini büyük ölçüde tahrip ettiği bilinmesine rağmen kota miktarının düşük verilmesine ise anlam verilememiştir" dedi.
Bu yıldan itibaren uygulamaya geçilecek olan ve AVBİS (Av Yönetim Bilgi Sistemi) sisteminden avlanma izini alınmak suretiyle avlanma yapılacağını belirten Yücel, “Günlük yaban domuzu avlanma limiti kişi başı 3 adet olarak belirlenmiş av vurulsun veya vurulmasın kotadan düşüleceği belirtilmekte. Bu durumda bölgemizde aşırı derecede yaban domuzu bulunduğundan bu kota miktarı 6 aylık av sezonunda 10 veya 11 gün içerisinde bitecek ve avcılar kota alamadığından avlanma yapamayacak” diye konuştu.