KASTAMONU (İHA) – CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Bozkurt ve Hanönü ilçelerini ziyaret etti.
7 Haziran genel seçimlerinde çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Bozkurt’u ziyaret etti. Yenidünya, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinledi. İlk olarak CHP Bozkurt İlçe Başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Yenidünya, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiye sadece hizmet ederek cevap vereceğini söyledi.
Abana Adliyesi’nin kapatılması kararına değinen ceza hukuku profesörü Yenidünya, halkın adli işlemlerinde kendi yaşadıkları ilçe yerine başka ilçelere veya il merkezine gitmek zorunda bırakıldığını söyledi. Yenidünya, “Devlet her alanda vatandaşına hizmet etmek zorundadır. Dava dosyası sayısı az diye bugün adliye kapatılıyorsa; yarın öğrenci sayısı az diye lise kapatılır, hasta sayısı az diye hastane kapatılır. Böyle bir anlayış olamaz. Bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.
Bozkurt’ta yapımı devam eden HES projesinin köylülere verdiği zararların karşılanmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Yenidünya, “Doğanın yararına olmayan hiçbir şey kamunun yararına olamaz. Doğaya zarar veren, halka da zarar veriyor demektir. Yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) için yapılan yol çalışmasında kırılan su şebekesini köylülerimiz kendi imkânları ile yaptı. Köylü vatandaşları imece usulü gerçekleştirdikleri çalışmalarda yaklaşık 15 bin TL para harcamak zorunda kaldı. Yazık, günah değil mi vatandaşlarımıza? Verilen sözler tutulmadı, yapılacak denilen yardımlar yapılmadı. İşte biz verilen ancak yerine getirilemeyen sözlerin hesabını sormak için bu yola çıktık” şeklinde konuştu.
“HALKIMIZ KARANLIĞA MAHKUM EDİLEMEZ”
Sahil ilçelerinin genelinde yaşanan elektrik kesintilerine değinen Yenidünya, “21’inci yüzyıl Türkiye’sinde çeşitli gerekçeler gösterilerek halkımız karanlığa mahkum edilemez. Gereken yatırımların zamanında mutlaka yapılması gerekir. Biz bir daha halkımızı karanlığa mahkûm etmemek için önlemlerini alacağız. Aynı sorunların bir daha yaşanmaması için enerji nakil hatlarını yenilettireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Sahil ilçelerimizin birincil sorunu olan ulaşım sorununu yine sahil ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın görüşlerini alarak çözeceğiz” diyen Yenidünya, Bozkurt’ta, Abana’da, Çatalzeytin’de, Doğanyurt’ta, İnebolu’da, Cide’de yaşayan hemşerim il merkezine rahat bir şekilde gidecek ve geri evine dönecek. Sahil ilçelerimizin ulaşım sorununu çözdüğümüz zaman bir çok sorununu da çözmüş olacağız. Vatandaşlarımızı ağır kış şartlarında çöken yollardan, kapanan Yaralıgöz’den kurtaracağız” dedi.
“ORGANİK TARIMI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
Sahil ilçelerinin temel ekonomik kazancının tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Yenidünya, şunları söyledi:
“Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan vatandaşlarımıza vereceğimiz destekler katlanarak artacak. Fındık, ceviz ve kivi üretimini teşvik etmek için ilave destekler vereceğiz. Organik tarımı daha da yaygınlaştırmak için tüm alt yapıyı çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Sadece lafla değil üretici teşviklerle destek olacağız. Üretimi arttırdığımızda hem sahil ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız kazanacak hem de Kastamonu kazanacak. Bal üreticilerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Herhangi bir durumdan ötürü zarar gören çiftçilerimizi kaderine terk etmeyeceğiz. Devletimiz oluşan zararları karşılayacak”
Bozkurt’tun ardından Hanönü ilçesini de ziyaret eden Yenidünya, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.