CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, “Hakimler vicdanına göre karar verecek” dedi.
CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, ulusal basının sorularına yanıt verdi. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Kastamonu milletvekilliği için aday olduktan sonra tüm dikkatleri üzerine çeken Ceza Hukuku Profesörü Ahmet Caner Yenidünya, Türkiye’nin hukuk sisteminde geldiği noktayı değerlendirerek, Türkiye’nin son 12 yılda ‘hukuk devleti’ anlamında çok şey kaybettiğini söyledi. Toplumda yargıya olan güvenin sarsıldığını belirten Prof. Dr. Yenidünya, CHP iktidarında Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olabilmesi için öncelikli olarak hukuk ve yargı alanında yeni bir anlayış ve yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Prof. Dr. Yenidünya, şöyle devam etti:
“Hukuku yok sayan bir anlayışın hakim olduğu bir ülke hukuk devleti değildir. Yaşanacak bir Türkiye için yargıya olan güvenin tekrardan tesis edilmesi hayati öneme sahiptir. Hakimlerin siyasi baskıların sonucu olarak değil yalnızca hukuka ve vicdani kanaatine göre karar verdiği bir mekanizmanın kurulabilmesi için hakimlerin nakil ve atama sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Hakimlerin olur olmaz nedenlerle görev yerlerinin değiştirilmesi bağımsızlık ve tarafsızlık açısından son derece tehlikelidir.”
“Sıkılmadık el, girilmemiş gönül bırakmayacağız” sloganı ile seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Yenidünya, Kastamonu’ya farklı bir enerji getirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Yenidünya, “Milli mücadele ruhunun Kastamonu’da yeniden canlanacağına inanıyorum” dedi.
Yoğun bir çalışma programı uygulayan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, günde 18 saat çalışma yapıyor.